Ловци на фосилни кости от село Белая Гора в Североизточен

...
Ловци на фосилни кости от село Белая Гора в Североизточен
Коментари Харесай

Откриха чучулига на 46 000 години в ледовете на Сибир

Ловци на фосилни кости от село Белая Гора в Североизточен Сибир попаднали инцидентно на ненадейно изобретение, до момента в който разкопавали ледовете в своя район - мъртвец на непозната птица в релативно положително положение. Оказва се, че това са остатъци на животно, съществувало преди към 46 000 години.

Николас Дусекс и Лове Дален - учени от Националния исторически музей в Швеция, са първите, които получават опция да изследват птицата, с помощта на въпросните господа. Именно те стигат до извода, че създанието е бродило из Сибир преди толкоз доста време.

“Това изобретение подсказва, че климатичните промени през последния Ледников интервал са довели до основаването на нови скотски типове “, споделя доктор Дален пред CNN.

Той е на мнение, че животното е предшественик на два от днешните типове чучулиги, обитаващи териториите на Северна Русия и Монголската степ. По тази причина типът е наименуван рогата чучулига (Еремофила алпестрис).

Обичайно във безконечните ледове в Северното полукълбо постоянно могат да се открият добре съхранени остатъци на разнообразни типове животни, само че това творение е в изключително добър тип, разяснява доктор Дусекс, представен от Канал 3.

“Фактът, че толкоз малко и нежно създание е съвсем непокътнато допуска, че калта го е затрупала бързо и по-късно е останала релативно неподвижна, с цел да може останките на птицата да се запазят до положение, покрай времето на гибелта “, споделя още Дусекс.

Учените се надяват, че сходни открития ще дадат отговори на доста въпроси, свързани с изменението в ДНК-то на животинските типове по време на динамични климатични промени. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР