Ловим коронавируса с много едро сито. Това заяви началникът на

...
Ловим коронавируса с много едро сито. Това заяви началникът на
Коментари Харесай

Доц. Мангъров с невероятна версия защо в България няма коронавирус

Ловим ковид с доста едро решето. Това съобщи началникът на детското поделение в Инфекциозна болница доцент доктор Атанас Мангъров.

"Излиза, че на всички места към нас има, единствено у нас няма. Защо няма? Защото ние ловим ковид с доста едро решето, в което той няма по какъв начин да се задържи.

Правим по 30-40 проби на денонощие, които са допустимо най-скъпите, което не е нужно. Трябва да се вършат всеобщо проучвания, с цел да се хване това заболяване.

Това е респираторна вирусна зараза, при която в 80% от случаите човек няма да разбере, че е болен. Има към 4-5% възрастни хора с съпътстващи болести, които ще бъдат тежко заболели ", обясни той пред Bulgaria ON AIR.

Доц. доктор Мангъров позволи, че коронавирусът може да ни "забавлява " в идната част от живота ни.

Доц. Мангъров: В България най-вероятно към този момент има случай на ковид

"Хората би трябвало да са наясно, че възрастните са най-застрашени. Трябва да не контактуват с доста хора и да съблюдават персонална хигиена.

Не е нужно всеки инфектиран да бъде изолиран в болнично заведение. Най-добре е тези хора да си останат у дома ", сподели още той.

"Болниците се стремят непрестанно да бъдат цялостни. Понеже сега има зараза, това е златно време за пълнене на лечебни заведения, тъй като това дефинира техните приходи ", показа мнението си доцент доктор Мангъров.

БЛИЦ напомня, че по-рано през днешния ден шефът на Военномедицинска академия (ВМА) проф. доктор Венцислав Мутафчийски призна, че лечебното заведение към този момент не може да приема пациенти със подозрения за ковид , защото е надхвърлило потенциала си.

Той акцентира, че в случай че хора, които може да бъдат лекувани у дома, ги вкарваме в лечебни заведения, то в никакъв случай няма да ни стигнат лекарите и медицинските сестри.

"В момента всеки, който вдигне 40 градуса, кашля и се усеща нерадушен, надали не това са индикации да бъде вкаран в болница. Докато това са признаците на един грип и това заболяване умерено може да бъде лекувано у дома ", уточни гостът на Златимир Йочев.

Доц. доктор Мангъров означи, че сега по едно и също време се въртят 3 грипни варианта - два от вид А и един - вид Б.

"Всяка година се мъчим да предотвратим това, само че без необикновен триумф. В година като тази ни люшка доста крепко ", сподели медикът.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР