Ловешкият окръжен съд промени мярката за неотклонение на бившия председател

...
Ловешкият окръжен съд промени мярката за неотклонение на бившия председател
Коментари Харесай

Промениха мярката на бившия председател на ТЕЛК-Ловеч в парична гаранция

Ловешкият областен съд промени мярката за неотклонение на някогашния ръководител на ТЕЛК - Ловеч, Донка Минкова, обвинена за взимане на рушвет, от " домакински арест " в " парична гаранция " в размер на 3000 лв., оповестиха от съда, написа novini.bg.

Защитата на Минкова, поради заболяване, е поискала по-лека мярка, с цел да може тя да се лекува. На съвещание на 4 юли съдът постанови да бъде направена съдебно-медицинска експертиза, която да откри дали лекуването на обвинената може да се прави в домашни условия. От показаната през днешния ден експертиза е станало известно, че Донка Минкова е с две болести, които изискват двигателен режим с дейна физическа активност и терапия. Физическите извършения биха могли да се вършат в дома й, само че за проучванията и физиотерапевтичните процедури е належащо обвинената да излиза от вкъщи си, е показало назначеното от съда експерт.

Въз основа на тези изводи, както и на извода, че към сегашния миг не е налице заплаха Минкова да се укрие или да извърши друго закононарушение, съдът е трансформирал мярката за неотклонение в по-лека. Тя може да се апелира пред Великотърновския апелативен съд.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР