Ловен малшанс споходи общинския съветник Константин Георгиев по време на

...
Ловен малшанс споходи общинския съветник Константин Георгиев по време на
Коментари Харесай

Вълци надхитриха общински съветник

Ловен малшанс споходи общинския консултант Константин Георгиев по време на хайка за вълци в Хасковските минерални бани. Дружинката, с която бил под връх Аида, засякла следи на глутница от 7-8 животни. Хитрите зверове обаче подушили заплахата и избягали в точния момент. 

" Най-трудното за ловеца е да убие вълк. Те са неповторими хищници, усещат бедата от близо километър. Тези животни се бият целогодишно, а в последните години популацията им се усили ", съобщи след несполучливия лов Константин Георгиев пред " Марица ". 

" Следващото излизане на дружинката ще е другата седмица. Въпреки че нямахме попадение, брахме мраз, брули ни вятър и сняг ни валя, няма да се откажем ", добави съветникът. 

Преди няколко години Георгиев простреля лисица пакостник. Тогава старейшината, дружно с ловната си дружинка, беше на гонене на диви свине край село Извор. След като свършили с лова, внезапно в далечината се появила лисица.

Георгиев мигновено вдигнал карабината си и с прецизен изстрел от 70 метра " препарирал " животното. " Лисиците, вълците и чакалите би трябвало да се убиват, защото са нездравословни за дивеча, който преследваме. Те се хранят с яребици, зайци и атакуват дребните им ", съобщи общинският консултант.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР