Ловеч. Народният представител от ГЕРБ Иван Миховски участва в ритуала

...
Ловеч. Народният представител от ГЕРБ Иван Миховски участва в ритуала
Коментари Харесай

Ловеч: Депутатът от ГЕРБ Иван Миховски участва в полагането на първия камък на параклис в Троянската белодробна болница

Ловеч. Народният представител от ГЕРБ Иван Миховски взе участие в ритуала по първа копка и полагането на първия камък за градежа на нов параклис в двора на Троянската белодробна болница, оповестиха от пресцентъра на партията. Параклисът ще носи името на светеца врач Лука Кримски.
Свети Лука Кримски е измежду най-почитаните православни светци на ХХ век (архиепископ, изповедник, страдалец и безсребреник). Освен това е измежду водещите хирурзи на века с помощта на откритията и разработките в областта на локалната анестезия (т. нар. районна анестезия). Заради ширещата се беднотия и голямата му обич към страдащия, както той назовава хората, свети Лука всеки ден по един час гратис е преглеждал пациентите без средства и в никакъв случай не е отпращал нуждаещ се. А лекарите и през днешния ден се молят на него да им даде сили да бъдат точни в диагнозата си и да вземат най-правилните решения при лекуването на пациентите си, изясни Негово Високопреосвещенство Ловешкия митрополит Гавраил. Той дружно с Негово Преосвещенство Велички свещеник Сионий, свещеник на Троянския манастир, архиерейският наместник ставрофорен свещеноиконом Марин Божков отслужиха церемониален водосвет, там бяха и заместител – регионалните шефове, както и представители на локалните публични, културни и бизнес среди.
Под първия камък на параклиса бе сложено и обръщение към бъдещите генерации, където са изписани и имената на най-големите донори, измежду които и Марин Радевски – предприемач и лидер на групата съветници на ГЕРБ в Общински съвет Троян.
След церемонията Митрополит Гавриил поздрави доктор Дудевска за положителното и свято дело и прикани и другите лечебни заведения да последват образеца й.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР