Ловеч. Какво работят съдебните деловодители и секретарите, какъв е пътят

...
Ловеч. Какво работят съдебните деловодители и секретарите, какъв е пътят
Коментари Харесай

В Деня на отворени врати десетки ученици се запознаха с дейността на Окръжен съд - Ловеч

Ловеч. Какво работят правосъдните деловодители и секретарите, какъв е пътят на едно дело, какво е присъединяване на обществото в решаването на правосъдни каузи – това бяха единствено част от въпросите, чиито отговори търсеха посетителите на Окръжен съд – Ловеч в Деня на отворени порти на 15 април, оповестиха от съда. Той е във връзка 16 април – Ден на Конституцията и професионален празник на българските адвокати и правосъдните чиновници. Тази година Денят на отворени порти в Окръжен съд - Ловеч мина под надпис „ Защо е значима Конституцията? “.

Ученици от 4 до 11 клас от разнообразни ловешки учебни заведения посетиха Съдебната палата, където се срещнаха с работата на деловодствата, правосъдните секретари, съдиите.
Иваничка Иванова, деловодител в „ Наказателно деловодство “, изясни в резюме за какви закононарушения се образуват наказателни каузи и какви административни действия се правят при обработването на такова дело. „ Тук се взема решение ориста на хората, по тази причина би трябвало доста да внимаваме “, уточни тя.
Съдебният секретар Даниела Кирова и сътрудника ѝ Цветомира Баева впечатлиха децата, разказвайки за своята работа.
Какво е Конституцията, за какво е значима и какво дефинира тя описа съдията от Окръжен съд – Ловеч Пламен Пенов на учениците от ОУ „ Св. св. Кирил и Методий “ в Ловеч и от Центъра за работа с доброволци към Регионална библиотека „ Проф. Беню Цонев “. Самата лекция беше предшествана от свободен диалог, в който децата се интересуваха за работата на съдията като цяло, какви са процедурите в съда, има ли куриозни случаи. В края на срещата учениците от ОУ „ Св. св. Кирил и Методий “ прелестно изненадаха представителите на Окръжен съд – Ловеч със собственоръчно направени хартиени цветя в саксия. От името на съда подаръкът одобри арбитър Пламен Пенов.
След лекцията арбитър Пенов отговори на въпроси и на възпитаници от Общинския училищен съвет към Сдружение „ Екомисия 21 век “.

Възпитаници на Професионалната гимназия по ветеринарна медицина „ Проф. Димитър Димов “ също посетиха Окръжен съд – Ловеч в Деня на отворени порти. Техен главен гид беше правосъдният асистент в Окръжен съд – Ловеч Ивайло Стоянов, а в правосъдна зала разговаряха с младшия арбитър Радослав Ангелов.

Самата осведомителна акция „ Ден на отворените порти “ е една от най-успешните информационни действия в органите на правосъдната власт. Основните ѝ цели са да разпространява функционалностите на правосъдната система и да образува правни знания измежду младежите.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР