Лотар Вилер, директорът на института „Роберт Кох“, който е най-сериозната

...
Лотар Вилер, директорът на института „Роберт Кох“, който е най-сериозната
Коментари Харесай

Тук цари бедствена ситуация: какво става в Германия?

Лотар Вилер, шефът на института „ Роберт Кох “, който е най-сериозната експертна инстанция в Германия, направи извънредно трагично изявление по отношение на обстановката с ковид в Германия. „ Влизаме в сериозна рецесия и ще преживеем доста тъжни коледни празници, в случай че незабавно не се вземат някакви ограничения “, предизвести Вилер.

Коронавирусът вилнее с невиждана мощ

И в действителност: броят на новите инфекции в страната пораства стремглаво. Тази заран бяха оповестени 65 371 нови случая, което е безспорен връх от началото на пандемията. А шефът на „ Роберт Кох “ даже допусна, че „ действителният брой вероятно е двойно или дори тройно по-голям “. Практиката демонстрира, че напоследък към 0,8% от инфектираните с ковид умират, което, съгласно шефа на „ Роберт Кох “, значи, че при над 50 000 инфектирани дневно през идващите седмици ще умират към 400 души на ден.

„ Този факт повече няма по какъв начин да бъде изменен “, сподели Вилер и напомни, че на последната си конференция се е изказал прекомерно внимателно, заявявайки, че се чакат по 200 смъртни случая дневно. „ Действителният брой ще е доста по-висок и към този момент никой не може да помогне на тези хора, даже и при най-хубави здравни грижи “, съобщи Вилер. Ситуацията в лечебните заведения също става все по-тревожна, сподели още шефът на „ Роберт Кох “ и добави: „ Никога не сме били по-силно разтревожени ". По думите му на някои места хора с инсулт и други тежки заболявания се постанова да търсят по два часа, до момента в който се откри свободно интензивно легло. „ Както виждате, прогнозите са мрачни. Те са даже извънредно мрачни. В нашата страна царува бедствена обстановка и който не я вижда, прави голяма неточност “, сподели Вилер.

Шефът на „ Роберт Кох “ съобщи още, че институтът овреме е дал ясни рекомендации за дейности. И овреме е предизвестил, че четвъртата вълна на пандемията може да надмине всички предходни, в случай че не се вземат ограничаващи ограничения за контактите и не се увеличи доста процентът на имунизациите. В изявлението си Вилер ясно изрази недоволството си от политиката, като я упрекна в тежки пропуски и неточности - да вземем за пример прекомерно бързото отваряне на доста сфери от публичния живот. „ Клубовете и питейните заведения са извор на всеобщи инфекции. От моя позиция те би трябвало да бъдат затворени “, сподели Вилер и моли за анулация на всевъзможни всеобщи мероприятия. „ Още от първата вълна на пандемията знаем, че рестриктивните мерки на контактите сред хората са дейно средство. Но в този момент броят на тези контакти е прекомерно огромен “, изясни Вилер.

" Всички да се имунизират. Иначе няма да се оправим. "

Шефът на „ Роберт Кох “ пледира за твърдо пробутване на рестриктивните мерки, тъй че достъп до редица публични места да имат единствено имунизирани и преболедували. „ Не бива да даваме на тези, които не желаят да се имунизират, шанса да заобикалят имунизацията, представяйки да вземем за пример проби “, сподели Вилер по този мотив и моли: “Нека в действителност всички, безусловно всички, които могат да се имунизират, фактически да го създадат. В противоположен случай няма да се оправим с тази рецесия “. Вилер моли към политиката да предприеме най-накрая съответни дейности: „ Няма потребност непрекъснато да откриваме някакви нови неща. Всички нужни концепции и предписания са от дълго време известни. Езикът ми е изострен, само че след 21 месеца пандемия просто към този момент не мога да претърпявам, когато предизвестията остават незабелязани “, съобщи Вилер.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР