Лошото време в Италия е отнело живота на най-малко девет

...
Лошото време в Италия е отнело живота на най-малко девет
Коментари Харесай

Лошото време в Италия взе девет жертви

Лошото време в Италия е лишило живота на минимум девет души, а доста учебни заведения в цялата страна и през днешния ден останаха затворени, заяви службата за гражданска отбрана, съобщи Франс прес. Усложнена е ситуацията и в елементи на прилежаща Франция.
В североизточната област Венето, където ситуацията е най-сложно, губернаторът разгласи изключително състояние, съобщи ТАСС.
Във Венеция равнището на водата се увеличи до 156 см, много над 130 см, считани за сериозни.
Освен петте жертви, разпознати през вчерашния ден, един човек е умрял във Венето от паднало дърво, както и пожарникар в Алто Адидже, Северна Италия, взел участие в избавителни интервенции. Жена е починала в дома си вследствие на срутване на земна маса и камъни в Трентино, също на север.
Мъж е умрял през вчерашния ден следобяд, до момента в който карал кайтсърф край Католика, на адриатическото крайбрежие, в област Емилия-Романя. Той бил отвеян от мощния вятър към скали.
Един мъж се счита за липсващ в морето край Калабрия. Лодката му през вчерашния ден е открита празна на крайбрежните скали, а във водата е видяно тяло, само че поради бурята още не е извадено.
Според италианските медии общо към 170 души - туристи и чиновници в хотели, са блокирани в прохода Стелвио, Северна Италия, на границата с Швейцария, на над 2700 метра надморска височина, поради изобилните снеговалежи, натрупали метър и половина снежна завивка.
В североизточната област Фриули-Венеция Джулия 23 000 души са без електричество, а доста пътища са непроходими, оповестиха локалните управляващи.
От началото на тази вълна от неприятно време италианските пожарникари са оказали помощ на нуждаещи се към 7000 пъти.
Поройните дъждове, съпроводени от ветрове, достигащи в някои райони до 180 км/ ч, станаха причина за прекъсване на придвижването. В Генуа летището ще бъде затворено до 13 ч. през днешния ден, защото пистите са покрити с парчета, довлечени от дъжда, вятъра и прилива.
Училищата в града ще бъдат затворени през целия ден, както и в Рим и доста други италиански общини, където няма да работят и детските градини.
Трафикът в Рим през днешния ден е мощно усложнен, защото доста паднали дървета още блокират улиците към центъра.
Във Франция към 195 000 семейства останаха без ток, съобщи ТАСС, като се базира на най-големия електроенергиен оператор в страната - Енедис. Засегнати са обитаеми места в подножието на Алпите и долината на река Лоара.
По-рано френската метеорологична работа разгласи предпоследен, оранжев код за паника в 17 департамента поради снеговалежи. През нощта стотици коли останаха блокирани по пътища в департамент От Лоар (Горна Лоара).
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР