Лошото време не позволи на хеликоптерите да се включат. Екипът

...
Лошото време не позволи на хеликоптерите да се включат. Екипът
Коментари Харесай

Надеждата За Боян Петров Угасва. Скоро Спират Издирването

Лошото време не разреши на хеликоптерите да се включат. Екипът остава с вяра да излети през днешния ден. Остава и вярата, че Боян Петров е жив.

Издирването му би трябвало да продължи макар компликациите и неприятните условия под Шиша Пангма, споделиха пред Bulgaria ON AIR майката и сестрата на Боян Петров - Ангелина и Александра Петрови.

Китайската група продължава да оглежда набелязани точки, където има късмет да бъде открит Боян Петров, разгласи пред Bulgaria ON AIR членът на избавителния екип в Хималаите Кирил Петков.

" Много деликатно кореспондираме с китайската група, която продължава да търси Боян в по-ниските елементи на планината. В този миг към този момент малко се надяваме на знамение. Днес и на следващия ден акцията продължава ", съобщи той.

Сутринта е било слънчево в региона, само че към този момент се е заоблачило съществено, стана ясно от думите му. И през днешния ден хеликоптерите няма да могат да се включат в издирването поради гъстата мъгла.

Още през вчерашния ден най-хубавият шерп в избавителната задача направи съмнение, че доста евентуално е Боян Петров да е паднал в бездна сред лагер 3 и връх Шиша Пангма.

" Това е персоналната доктрина на най-хубавия шерп, който е и другар на Боян. Той счита, че нещастието може да е станала поради покритите със сняг огромни пропасти. Там напълно леко отклоняване може да ти коства живота ", сподели през вчерашния ден пред Нова телевизия Кирил Петков, който е в Химилаите и взе участие в акцията.

По думите му " над лагер 2 шерпите към този момент търсят единствено тяло, а не жив човек ", заради обстоятелството, че българинът е в неопределеност от доста дни, а изискванията на тази височина са рискови. Освен това Петров е диабетик. Спасителната интервенция върви към край, разгласи Деян Петков - уредник от българска страна.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР