Лошо време обхвана Италия. Венеция е заплашена от нови наводнения,

...
Лошо време обхвана Италия. Венеция е заплашена от нови наводнения,
Коментари Харесай

Лошо време в Италия: Шофьор загина на наводнен път

Лошо време обхвана Италия. Венеция е застрашена от нови наводнения, а водач почина в североизточната част на страната, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Мъжът се озовал с колата си на затворен за придвижване, отчасти наводнен път в област Фриули - Венеция Джулия. Той се обадил на избавителните служби, само че бил отвеян от придошлите води, преди да пристигна помощта.
Базиликата " Сан Марко " във Венеция има потребност от реституция след потопа Според специалисти мозайките и колоните са били мощно развалени от водата
Във Венеция водното ниво се увеличи до 120 сантиметра. В резултат към 30 % от града са под вода.

Очаква се на следващия ден и вдругиден " високата вълна " да доближи пик от 130 сантиметра, което ще остави близо половината от Венеция под вода.

Градът към момента се възвръща от изключителната " висока вълна " предишния месец. Тя доближи 187 сантиметра на 12 ноември - пик за последните 53 години - и нанесе съществени вреди.
Мощна стихия в Адриатика с провали в Хърватска и нова приливна вълна във Венеция Красивият италиански град е още веднъж под вода
Спускането за мъже в курорта Вал Гардена от Световната купа по ски алпийски дисциплини бе отсрочено поради мощен снеговалеж.

Гражданска отбрана разгласи оранжев код, умерена степен на заплаха, поради дъжд и риск от свлачища в елементи от областите Ломбардия, Фриули - Венеция Джулия, Лигурия, Тоскана, Умбрия, Лацио, Кампания и Сардиния.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР