Лошите новини в криптосвета пак заваляха. За по-малко от 24

...
Лошите новини в криптосвета пак заваляха. За по-малко от 24
Коментари Харесай

Още две големи криптокомпании спират работа

Лошите вести в криптосвета отново заваляха. За по-малко от 24 часа двама играчи в областта на криптокредитирането оповестиха, че стопират активност или непосредствено банкрутират. Докато неуспехът на единия няма общо с банкрутиралата криптоборса FTX, този на другия ненапълно е обвързван.

Bitfront, американска криптоборса, подкрепяна от японската компания за обществени медии Line Corp, съобщи, че е спряла да приема нови регистрации и заплащания с кредитни карти и ще приключи активността си след няколко месеца.

Въпреки нашите старания, за жалост, взехме решение, че би трябвало да затворим Bitfront, с цел да продължим да развиваме блокчейн екосистемата Line и стопанската система на токените Link “, сподели основаната в Калифорния компания в изказване на уеб страницата си.

От компанията споделят, че този ход не е обвързван със скорошните проблеми към FTX. Доскоро тя бе една от най-големите тържища за криптовалута в света, а в този момент е обект на следствие от управляващите за „ незаконно държание “.

Покрай нейния срив идва и този на криптокредитора BlockFi, който през вчерашния ден също подаде молба за отбрана от банкрут по Глава 11 в Съединени американски щати. Проблемите за компанията не са оригиналност. Тя изпита сериозен дефицит на ликвидност след колапса на Three Arrows Capital при започване на лятото. През това време FTX бе компанията, която ненапълно ѝ оказа помощ да се задържи.

По-рано този месец обаче стана ясно, че BlockFi има „ забележителна експозиция “ към към този момент банкрутиралата криптоборса FTX и нейната дъщерна комерсиална къща Alameda Research.

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинПоследниНай-четениКрипто 60 Още две огромни криптокомпании стопират работа Политика 1088 Столтенберг: Путин употребява студа като оръжие Индустрии 1132 Многомилионни дотации на Съединени американски щати хвърлят сянка върху промишлеността на Германия 2639 Rolls-Royce сполучливо тества водороден мотор Накратко 6076 Новините от седмицата: „ Лукойл “ с ултиматум; Ново предписание за пенсиите; Още 8 F-16 за $1.3 милиарда Политика 6072 Катар заплаши да изтегли вложенията си от Лондон Компании 5690 Собственикът на „ Хиполенд “ построява ритейл парк за €15 млн. в Добрич Бюджет и финанси 4484 „ Нулев Коронавирус “: Китай към този момент се трансформира в риск за световната стопанска система Всички
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР