Лошите кредити намаляват, но това не бива да ни успокоява.

...
Лошите кредити намаляват, но това не бива да ни успокоява.
Коментари Харесай

Хампарцумян: Лошите кредити намаляват, но това не бива да ни успокоява |

Лошите заеми понижават, само че това не трябва да ни успокоява. Това е една дроб - числителят са всички заеми, знаменателят - неприятните. Числителят пораства, знаменателят понижава, само че би трябвало време да се разбере какво тъкмо става - на неприятните заеми им би трябвало време, с цел да станат неприятни. 

Това изясни банкерът Левон Хампарцумян по Българска национална телевизия.  

Новият жанр на живот - с хоум офиси, деца учат у дома, никой не знае докога ще продължи, само че докара до търсене на по-големи жилища. Други купуват за инвестиция, само че това надува цената, а не е несъмнено, че ще се изпълнят проектите им за печелба от бъдеща продажба или наем. Балонът с цените се пука, когато тези хора се разочароват, приходите им не са се нараснали с толкоз, с колкото са очаквали, тези с най-слаби нерви стартират да продават, смъкват цените и по този начин - ценовият балон се пука, изясни Хампарцумян. 

Пазарът не са отделени покупки, в които някой дава доста пари, има ги и се води от прочувствени подбуди за договорката. Пазарът е междинният размер на покупко-продажбите - в София всеобщо се купуват жилища до 2000 евро на квадрат, разяснява банкерът. 

Когато кредитират, банките в този момент би трябвало да отделят по-големи суми за възможни загуби, това е условие на Българска народна банка, превантивно, с цел да се управлява отпущането на евентуални неприятни заеми, посочи още Хампарцумян. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР