Лоша новина за всички почитатели на домашния алкохол. Варенето на

...
Лоша новина за всички почитатели на домашния алкохол. Варенето на
Коментари Харесай

Още един удар по джоба! И домашната ракия поскъпна

Лоша вест за всички фенове на домашния алкохол. Варенето на ракия нарастна в границите на година. С 20 лв. повече се заплаща за наемане на котел над 200 литра, показват пред екипа ни постоянни производители на най-масовия алкохол в страната, написа 24rodopi.

„ Миналия сезон цената бе 30 лв., в този момент към този момент е 50. За котел до 200 литра се заплаща сред 30 и 35 лв. “, споделя за 24rodopi.com Стоян от Кърджали. На две места може да се вари домакински алкохол в регионалния град, настояват осведомени. Броят на „ ракийниците “ дружно с тези в крайградските села пък е към 4-5.
-->
„ Инфлацията удря всичко. Но какво да вършим, няма по какъв начин - има грозде, би трябвало да се направи на ракия “, показва Мюмюн.

Поскъпването на казаните в по-далечни села е от 5-10 лв.. Наемането на 250-литров коства 40, вместо 35 лв. както преди година. За 500-литров котел пък се заплаща 50 лв., вместо 40 като в предния сезон.

В същото време в интернет е цялостно с обяви за продажба на казани за домашна приложимост. Така да вземем за пример 80-литров се предлага за 350 лв.. Цените доближават до 1000 лв., според от направата. Всички са медни.

„ Домашният котел обаче е заплаха. Носи се наказателна отговорност. Напипат ли те, лишава се всичко, постановат се санкции, отива се на съд “, разясняват осведомени.

В същото време по ракийницете в района напор от искащи да варят не липсва. Казани са непокътнати за седмици напред.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР