Лоша хигиена и нашествие на дървеници във влаковете на БДЖ,

...
Лоша хигиена и нашествие на дървеници във влаковете на БДЖ,
Коментари Харесай

Сигнал за нашествие на дървеници във влаковете на БДЖ

Лоша хигиена и настъпление на дървеници във влаковете на БДЖ, за това алармират пасажери. 

Директорът на отдел " Продажби и обслужване " в БДЖ Ивайло Георгиев изясни, че всички композиции в придвижване се почистват и дезинфекцират по график преди да тръгнат на път. Основно разчистване се прави на 28 дни.

Според специалисти, вредителите не са рискови и не придвижват заболявания и в действителност в купетата на влаковете ги внасят пасажерите.

" Дървениците са във влакове импортирани с багаж от пасажерите или с облекла, обикновено е, те са директно свързани с хората. Ухапването провокира отичане върху кожата, сърбеж в някой случаи, някой хора даже не го усещат ", разяснява ентимологът доцент Николай Симов пред bTV.

Борбата с нашествието на тези инсекти може да бъде извънредно комплицирана, а гаранция за цялостното им заличаване - няма, прецизира ученият.

Проблемът с дървениците в БДЖ появява от време на време през годините В началато на годината нахани пасажери от тези вредители пасажери също се оплакаха, че са били нахапани, а от БДЖ тогава обявиха, че съответният вагон ще бъде изваден от строя на композицията за 14 дневен период, като се третира с препарати по открития ред.

, регистрира и заместник-министърът на превоза и известията Красимир Папукчийски през август т. г, с което разпореди незабавен ремонт на вагоните.

А пасажери от цялата страна всекидневно употребяват БДЖ като един от най-евтините разновидности за превоз.

" Аз неотдавна изпращах мой прочут и когато си качи багажа, вътре беше мръсно, мирише неприятно, а като седнеш на седалките - се цапаш. Може би множеството хора не употребяват тоалетната. Мръсно е ", споделя тази заран пострадала пред bTV.

Някои от пасажерите даже са съгласни да заплащат повече, стига да се усъвършенства качеството на услугата.

" Има потребност от по-честа поддръжка от позиция на хигиена и повече надзор върху самите пасажери. Може би, в случай че би трябвало даже, да има по-високи цени на билетите, с цел да има по-добро качество и сигурност, изключително в нощните влакове ", счита друга пътничка.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР