Лош знак е българският премиер заедно с двама министри да

...
Лош знак е българският премиер заедно с двама министри да
Коментари Харесай

Калфин: Лош знак е Кирил Петков да отиде в САЩ и да получи срещи на ниско равнище

Лош знак е българският министър председател дружно с двама министри да отиде на аудиенция в Съединени американски щати и да получи срещи на ниско ниво. Това разяснява някогашният вицепремиер Ивайло Калфин.

" Това слага страната в недобра позиция. В Съединените щати знаците са извънредно значими и спазването на протокола е доста значим. Няма неприятно да се види с Виктория Нюън – зам.-министър, и Джейк Съливан – консултант по националната сигурност, само че въпросът е, че това не може да е най-високото ниво дори за работно посещаване ", безапелационен бе Калфин в студиото на  " Денят ON AIR ".

Социалният министър Георги Гьоков разгласи по-рано, че пенсиите се чака да бъдат увеличени от юли с 10%. Според Калфин в тази ситуация би трябвало да се прави разлика сред " смелите стремежи " и нещо, което е решено.

" При тази инфлация е доста значимо да се потърсят обезщетения, изключително за пенсионерите с ниските пенсии ", счита някогашният вицепремиер.

По думите на Калфин има неустановеност към политиката на държавното управление, а несигурността към ограниченията ги обезсмисля. 

" Липсва дълготрайна стратегия по какъв начин държавното управление да се бори с рецесията. Предприемат се някакви ограничения, някои от тях са доста хубави, само че самата неустановеност ще ги има ли другия месец, значително ги обезсмисля. Липсва виждане, че има държавно управление, което знае, че сме в тежка рецесия ", означи той.

Калфин се надява съветските доставки на газ за Европа да продължат, само че по думите му това е решение на съветското управление.

" Тази война в Украйна си има цена, която всички ние плащаме. Цял свят я заплаща ", акцентира той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР