UPS предлага пилотно изкупуване, тъй като търсенето намалява

...
ЛОС АНДЖЕЛИС (Ройтерс) - United Parcel Service заяви в четвъртък,
Коментари Харесай

ЛОС АНДЖЕЛИС (Ройтерс) - United Parcel Service заяви в четвъртък, че е предложило ранно пенсиониране на някои пилоти, тъй като най-голямата фирма за доставка на пакети в света се бори със слабия пазар на въздушни товарни превози и нарастващата работна ръка разходи.

Базираната в Атланта UPS заяви, че се надява 167 пилоти да приемат предложението й за доброволно раздяла, което включва парични и здравни обезщетения. Компанията сега наема около 3400 пилоти.

„Ние редовно оценяваме нашите операции и правим корекции, за да обслужваме по-добре нашите клиенти“, се казва в изявление на UPS.

UPS не е намалил броя на пилотите заетост от 2010 г., когато казва, че е освободила 111 пилоти.

На 8 август компанията намали целите си за приходите и рентабилността за цялата година, позовавайки се на намаляване на обема на пакета, по-високи разходи за труд и бизнес загуби в резултат на нейния бурен но сега са приключили договорните преговори, обхващащи около 340 000 работници, представлявани от Международното братство на екипажите.

Пилотите на UPS са представени от Асоциацията на независимите пилоти, чийто говорител потвърди, че офертата за изкупуване е била предложена.

Междувременно, пилоти от съперника на UPS FedEx отхвърлиха предварителна договорна сделка, постигната от техния синдикат от съображения за заплащане и сигурност на работата. Докато FedEx обединява своите експресни и наземни оперативни звена в стремежа си да намали разходите и да повиши ефективността, някои от пилотите на компанията се притесняват, че работните им места могат да бъдат премахнати или възложени на външни изпълнители.

(Доклад от Лиза Баертлайн в Лос Анджелис; редактиране от Джонатан Оатис и Джоузи Као)

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР