ЛОС АНДЖЕЛИС (АП) — Продажбите на жилища, обитавани преди това

...
ЛОС АНДЖЕЛИС (АП) — Продажбите на жилища, обитавани преди това
Коментари Харесай

2023 г. беше най-бавната година за продажбите на жилища в САЩ от почти 30 години, тъй като високите лихви по ипотечните кредити разочароваха купувачите

ЛОС АНДЖЕЛИС (АП) — Продажбите на жилища, населявани преди този момент в Съединени американски щати, потънаха през 2023 година до съвсем 30-годишно дъно, защото ипотечните лихви се повишиха до най-високото равнище от повече от две десетилетия и цените доближиха рекордни върхове, изтласквайки собствеността върху жилища отвън обсега на доста американци.

Националната асоциация на брокерите на недвижими парцели съобщи в петък, че съществуващите продажби на жилища в Съединени американски щати са възлизали на общо 4,09 милиона предходната година, 18,7% спад от 2022 година Това е най-слабата година за продажбите на жилища от 1995 година насам и най-големият годишен спад от 2007 година насам, началото на жилищния спад в края на 2000-те години.

Средната национална цена на жилищата за всички предходната година се повиши с малко под 1% до рекордно високо равнище от $389 800, сподели NAR.

Лихвите по ипотечните заеми скочиха през 2023 година, изкачвайки се до най-високото равнище от две десетилетия от 7,08% до края на октомври, защото Федералният запас продължи д...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР