Лоренцо Музети постигна най-голямата победа в кариерата си, след като

...
Лоренцо Музети постигна най-голямата победа в кариерата си, след като
Коментари Харесай

Лоренцо Музети обърна сензационно Джокович в Монте Карло

Лоренцо Музети реализира най-голямата победа в кариерата си, откакто надделя Новак Джокович в Монте Карло. Така италианецът се класира за четвъртфиналите. 21-годишният Музети надигра лидера в международната класация и повторен първенец Новак Джокович след 4-6, 7-5, 6-4 за три часа на корта.. Италианецът изоставаше със сет и 2-4 гейма във втория, само че сподели страхотна душeвност.

И двамата тенисисти позволиха доста неточности в мача. Те се пробиха общо 15 пъти – пет пъти в първия сет, девет във втория и един път в третия.

Джокович се появи на корта с ръкав на дясната ръка, най-вероятно поради проблеми с лакътя. Те обаче не се виждаха първоначално – сърбинът поведе с 5-2. Музети върна пробива и понижи до 4-5, само че позволи нов подобен и Ноле взе първия сет.

Във втората част пробивите следваха един след различен. Джокович първи завоюва подаването си, с цел да поведе с 3-2. Той направи още един пробив за 4-2 и изглеждаше, че ще завоюва. Тук обаче стартира обратът на Лоренцо Музети. Той завоюва пет от идващите шест гейма, в това число и трите, в които Джокович сервираше.

В началото на третия сет над Монте Карло заваля, което прекъсна мача за повече от час. След завръщането на корта Музети още веднъж имаше леко преимущество. Той съумя да запише и единствения пробив, което му донесе крайния триумф.

За място на полуфиналите Музети ще играе със сънародника си Яник Синер.

Място на четвъртфиналите откри и поставеният под номер 8 в схемата Тейлър Фриц. Американецът победи след 4-6, 6-4, 6-1 чеха Иржи Лехечка, който в предходния кръг преодоля Григор Димитров.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР