Лора Маркова от София е лауреатът на Международния конкурс за

...
Лора Маркова от София е лауреатът на Международния конкурс за
Коментари Харесай

18-годишната Лора Маркова е лауреат на конкурс за цигулари

Лора Маркова от София е лауреатът на Международния конкурс за цигулари " Проф. Недялка Симеонова " в Хасково във възрастовата група на най-големите. Южният регионален център събра от петък до през днешния ден 26 млади инструменталисти от България, Русия и Молдова за 46-то издание на състезанието, написа novini.bg.

Успоредно с него се състояха и едноименните музикални дни.

Лора е родена на 14 юли 2003 година. Учи цигулка от 5-годишна. Носителка е на многочислени оценки както в България, по този начин и зад граница. Има редица изяви като солист на концерти и фестивали у нас и на интернационалните подиуми. Два пъти до момента е завоювала и първото място в сегашния конкурс през 2014 и 2018 година в по-ниските възрастови групи.

При най-малките победител е роденият през 2015 година Чезар Молдовану от Кишинеу, Молдова. Във втора възрастова група журито отличи като отличник 14-годишния Виктор Василев от Пловдив. Няма почетен с най-високото отличие в трета възрастова група, а на второ се класира 17-годишната Екатерина Стоева от Пловдив. Председателят на 5-членното жури проф. Йосиф Радионов и зам.-кметът на Хасково Мария Вълчева наградиха спечелилите.

Общият награден фонд бе 6900 лв.. Слушахме и се наслаждавахме на изкуство от най-висока проба на редица младежи, сподели Радионов. Възхищавам ви се за упоритостта да вървите по този сложен път, обърна се той към участниците на церемонията по награждаването. След него отличените изнесоха церемония концерт. Музикалните дни приключват тази вечер с концерта " Класика и актуалност " на Ансамбъл " Софийски солисти " под диригентството на Пламен Джуров. Йосиф Радионов ще бъде един от солистите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР