Лондонски съдия освободи днес Ивица Тодорич, основател на затъналата в

...
Лондонски съдия освободи днес Ивица Тодорич, основател на затъналата в
Коментари Харесай

​Собственикът на хърватската компания Агрокор е пуснат от ареста под гаранция​

Лондонски арбитър освободи през днешния ден Ивица Тодорич, създател на затъналата в задължения хърватска хранителна компания Агрокор, откакто внесе гаранция от 100 000 английски лири, само че паспортът му беше лишен и той би трябвало да носи гривна за наблюдаване, съобщи организация Хина, базирайки се на телевизия Нова.

 © фотография: Българска телеграфна агенция / АРХИВ
Според малкия екран идващото чуване на Тодорич е планувано за 2018 година Бизнесменът, който Хърватия упреква в " корупция и подправяне на документи ", бе задържан през днешния ден в Лондон, откакто бе извикан да се яви в полицейско ръководство. Тодорич е упрекнат в нелегално придобиване на десетки милиони евро и е разследван дружно с още 14 души в Хърватия по отношение на дълговата рецесия в компанията Агрокор, която дава работа на 60 000 души.

Агрокор, най-голямата частна компания за търговия на дребно в Хърватия, натрупа към 5,8 милиарда евро задължения. Компанията, основана през 70-те години, се разрасна дотолкоз, че присъединяване ѝ в брутния вътрешен артикул доближи 15 %, а задълженията й са толкоз огромни, че държавното управление се притеснява да не застрашат финансовата непоклатимост в страната, отбелязва Асошиейтед прес.

Въпреки че Тодорич още е притежател на 95 % от Агрокор, държавното управление пое ръководството на компанията, с цел да се опита да я избави от възможен банкрут, който ще има фрапантен резултат върху стопанската система и ще коства загубата на хиляди работни места. 66-годишният Тодорич съобщи пред лондонски съд през днешния ден, че се опълчва на настояването да бъде екстрадиран в Хърватия.
 Арестуваха притежателя на „ Агрокор “ Ивица Тодорич Арестуваха притежателя на „ Агрокор “ Ивица Тодорич
Един от най-издирваните бегълци в Европа беше задържан. Собственикът на най-голямата частна хърватската компания „ Агрокор " Ивица Тодорич е бил задърж...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР