Лондонската банка Standard Chartered се стреми да създаде борса за

...
Лондонската банка Standard Chartered се стреми да създаде борса за
Коментари Харесай

Британска банка ще отвори криптоборса в Европа

Лондонската банка Standard Chartered се стреми да сътвори борса за криптовалути, която да работи в Обединеното кралство и в останалата част на Европа, оповестиха от финансовата институция.

Задачата е предоставена на поделението на банката за нововъведения и рискови вложения – SC Ventures, уточни мултинационална компания за банкови и финансови услуги, добавяйки, че азиатската компания BC Technology Group ще бъде сътрудник по плана. Фирмата ръководи лицензираната за Хонконг борса за криптовалута OSL.

" С общата пазарна стойност на цифровите активи от над един трилион щатски $, съдействието сред водещи компании на пазара е неотложно за продължаващо развиване на постоянна световна институционална инфраструктура за цифрови активи ", разяснява изпълнителният шеф на SC Ventures Усман Ахмад.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Изпълнителният шеф на на най-голямата банка в Съединени американски щати не из...

Новата платформа на StanChart ще е ориентирана към европейския пазар, свързвайки институционалните търговци с контрагенти, търгуващи с Bitcoin, Ethereum и други цифрови активи, заяви банката.

" Ние сме уверени, че цифровите активи имат бъдеще и ще бъдат признати от институционалния пазар като извънредно подобаващ клас активи ", сподели Алекс Менсън от SC Ventures.

Преминаването на фокусираната в Азия, Африка и Близкия изток StanChart към работа с криптовалути е еднa от най-силните форми на поддръжка за тях досега от огромен заемодател. Големите банки по света жонглират с интереса на клиентите към цифровите монети, опасявайки се от рисковете, които носят те. Тя се причислява към възходящия лист на огромните банки, които са приели Bitcoin, в това число Morgan Stanley, Goldman Sachs, Citigroup и DBS.

Ден по-рано заяви, че ще стартира неотложно да разрешава входящи преводи на криптовалутата Dogecoin на своята платформа Coinbase Pro. Според изказването търговията на тази криптовалута ще стартира на 3 юни, в случай че са изпълнени изискванията за ликвидност.

Други огромни английски банки като HSBC към момента се въздържат от криптовалутите. Изпълнителният шеф на HSBC Ноел Куин съобщи, че ръководената от него банка не възнамерява да пуска платформа за търговия с Bitcoin или други услуги, свързани с криптовалути.

Новините способстват за задълбочаване на възходящото придвижване на криптовалутите за втора поредна сесия на търговия, като Bitcoin нараства с близо 2,5%, а Ethereum – с към 3,6%.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР