Лондон. Великобритания принуждава развиващите се страни да сключват рискови търговски

...
Лондон. Великобритания принуждава развиващите се страни да сключват рискови търговски
Коментари Харесай

The Independent: Великобритания принуждава развиващите се страни да сключват рискови търговски споразумения преди Брекзит

Лондон. Англия принуждава разрастващите се страни да подписват рискови търговски съглашения преди Брекзит, написа английският вестник The Independent във водеща публикация.
Някои от най-бедните страни в света са принудени да се спогодят за евентуално нездравословни търговски съглашения с Обединеното кралство посредством потребление на " закани “ с наближаването на Брекзит.
Лиам Фокс, министърът на интернационалната търговия, е упрекнат в оказване на напън върху разрастващите се страни да „ подпишст “ - без да знаят цената на споразуменията - с предизвестие, че другояче ще бъдат изгубени.
Само три от 40-те съглашения, с които Обединеното кралство се употребява посредством участие в Европейски Съюз, обхващащи 71 страни, бяха сполучливо „ преподписани “, както даде обещание държавното управление, а до Брекзит остават още седем седмици, написа изданието.
„ Споразуменията се изготвят в къси периоди поради вероятността от овакантяване на Европейски Съюз без съглашение. Страните са помолени да се подписват на сляпо ”, споделя Лиз Мей, началник на политиката на неправителствена организация.
Без цялостната визия за това по какъв начин Европейски Съюз и Англия ще търгуват в бъдеще е невероятно за страните да преценяват до какъв брой са преференциални тези покупко-продажби, по какъв начин ще работят на процедура или даже по какъв начин ще се ползват някои детайли от тях. Вместо да признае тази компликация, държавното управление разчита на разрастващите се страни да бъдат принудени да подпишат в последната минута, вместо да рискуват високи мита, с които да бъде обложен основният им експорт. Този вид недобросъвестни договаряния - потребление на имплицитни закани не е най-хубавия метод да се стартира самостоятелната комерсиална политика на Обединеното кралство, написа изданието.
Нито една разрастваща се страна не се оплакала обществено от метода на Обединеното кралство, само че се счита, че някои от тях са възразили и и са посочили своето незадоволство, като отсрочват подписването.
Самият Лиъм Фокс призна риска за разрастващите се страни от Брекзит, откакто неговото министерство направи предложение за унищожаване на всички мита, в случай че Англия напусне Европейски Съюз без съглашение, с цел да избегне раздуването на инфлацията.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР