Лондон. Великобритания и Западът трябва да дадат ясно да се

...
Лондон. Великобритания и Западът трябва да дадат ясно да се
Коментари Харесай

Ръководителят на MI-6: Западът не се опитва да обгради Руската федерация и да подкопае нейните интереси

Лондон. Англия и Западът би трябвало да дадат ясно да се разбере на Москва, че не се стремят да подкопаят нейните ползи или да я обкръжат с бази на НАТО. Това съобщи във вторник в изявление за BBC ръководителят на службата за външно разузнаване на Обединеното кралство MI-6 Ричард Мур.

„ (Ситуацията на украинската граница) изисква доста деликатно наблюдаване на протичащото се и доста ясно да се разбере от руснаците каква цена ще би трябвало да платят при положение на (военна) интервенция, – сподели Мур. - Честно казано, в това време е належащо да се покаже доста ясно, че не насърчаваме дневен ред за борба. Ние не се опитваме да обкръжим Русия или да й попречим да преследва своите законни ползи. "

Мур сподели, че има " продължителен проблем към Украйна ". Той обърна внимание на постоянния темперамент на възникването на „ т.нар рецесии, “ свързани със обстановката в Украйна и увеличението на съветското военно наличие покрай нейните граници.

Наричайки Русия " най-остра опасност " за английската сигурност, Мур сподели също, че съществува дълготрайна стратегическа опасност от Китай, който основава " цифрови и дългови клопки " по целия свят. Според него Пекин употребява данните, събрани благодарение на китайски софтуерни решения, като лост за оказване на напън, както и финансовите благоприятни условия на Пекин, които разрешават на китайския бизнес интензивно да придобива дялове в западни предприятия. Той акцентира нуждата както от съдействие с Китай в редица значими световни области, по този начин и от „ съревнование, където е належащо “.

Освен Руската федерация и Китай, ръководителят на MI-6 включи Иран и опасността от интернационален тероризъм в предпочитаните области на работата на разследващата общественост на " огромната четворка ". Той също по този начин акцентира обстоятелството, че Китай и други западни съперници влагат обилни запаси в технологии като „ изкуствен интелект, квантови калкулации и синтетична биология “.

" В битката за власт и въздействие в 21-ви век, тези, които имат основни технологии, ще имат преимущество. Затова е неотложно нашите западни страни да не изостават и да запазят способността си за нововъведения ", сподели той и добави, че съгласно него свободното общество и " предприемаческият дух " дават преимущество на Запада в конкурентната битка против " властническите режими ".

Мур също означи, че в актуалния свят MI-6 би трябвало да се откаже от нормалните способи за решение на някои проблеми. Така да вземем за пример, съгласно него, в този момент разследващата работа би трябвало да си сътрудничи от ден на ден с IT промишлеността, с цел да се оправи с софтуерните закани, до момента в който в предишното MI-6 разчиташе главно на личните си сили. Сега, съгласно него, е просто невероятно да се чака година и половина, нужни, с цел да се ревизира задълбочено биографията на обещаващ нов чиновник, който би могъл да помогне на разследващата работа да се оправи с едно или друго IT предизвикателство. През последните години MI-6 като цяло промени метода си към набирането на чиновници, споделя Мур, и в този момент се взимат хора от всички сфери на живота в английското общество и има опция да се кандидатства за свободни позиции, оповестени на уеб страницата на разследващата работа.

Мур също означи, че с персонален образец той се пробва да промени облика на MI-6 в очите на хората, заобиколени от воала на тайната. Той стана първият началник на външното разузнаване, който сътвори сметки в обществените мрежи и стартира да се появява обществено и в излъчвания онлайн в медиите на Обединеното кралство. Според него картината на заканите, която се оформи в актуалния свят парадоксално изисква разследващите служби да бъдат по-отворени.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР