Лондон. През идната седмица Тереза Мей ще получи ултиматум да

...
Лондон. През идната седмица Тереза Мей ще получи ултиматум да
Коментари Харесай

The Times: Нов въстание срещу Тереза Мей в Консервативната партия: Подай оставка или ще те свалим

Лондон. През идната седмица Тереза Мей ще получи ултиматум да си подаде оставката като министър-председател на Англия до края на юни, или нейните депутати ще трансформират разпоредбите за председателството на Консервативната партия и ще я смъкват единствено, написа английският вестник The Times .
Сър Греъм Брейди, ръководител на Комитета 1922, който е формиран от редовите депутати на „ Торите “, ще посети Мей на Даунинг стрийт, с цел да й каже, че 70% от нейните депутати желаят да си подаде оставката за това, че е провалила Брекзит и води Консервативната партия към пагубна загуба на поддръжка и престиж.
Народните представители от изпълнителния комитет на 1922 ще се срещнат във вторник, с цел да решат дали да трансформират разпоредбите, с което да създадат допустимо ново гласоподаване на съмнение към премиера преди декември. Запознати споделят, че „ неопределените “ клонят към смяна на разпоредбите, в случай че тя не се съгласи да се отдръпна от поста до 30 юни.
Във втори удар по позициите на премиера, редовите деятели ще разгласят тази седмица, че повече от 65 ръководители на локални организации на Консервативната партия желаят главата на Тереза Мей, с което ще провокират спогодба за смяна на разпоредбите.
Изтекла информация от конгрес на локални партийни ръководители демонстрира, че мнението на болшинството се обръща против премиера. Един от тях сподели: „ Трябва да създадем каквото е належащо, с цел да се отървем от нея “. Вторият сподели: „ Тя би трябвало да отиде в този момент, преди да нанесе още повече вреди “.
По-рано предан министър също е подготвен с присъдата: „ Тя би трябвало да си отиде. Тя е злополучие “.
Високопоставен народен представител добави: „ Натискът се повишава и ще бъде неудържим, в случай че се представим зле на локалните избори “.
В публикация за The Sunday Times специалистите по локалните избори Колин Ралингс и Майкъл Трашър предизвестяват, че „ Торите “ са на път да изгубят 500 места в общинските препоръки на 2 май и биха могли да изтърван още 1000 места, в случай че анкетите, показващи срив в поддръжката им, се окажат точни.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР