Лондон и няколко други области в югоизточната част тази седмица

...
Лондон и няколко други области в югоизточната част тази седмица
Коментари Харесай

Лондон се връща към най-строгите мерки

Лондон и няколко други области в югоизточната част тази седмица ще влязат в най-строгите ограничавания за ковид, с цел да лимитират възходящия брой инфекции.

Здравният министър Мат Ханкок осведоми, че столицата ще влезе в равнище 3 в 00.01 в сряда, вместо от 19 декември, както се смяташе по-рано. Те ще бъдат преразгледани на 23 декември.

Освен Лондон, в степен 3, евентуално ще влязат и елементи от областите Есекс и Хъртфордшир. По този метод нови над 10 милиона жители ще бъдат сложени под по-стриктни ограничения.

Сред главните правила, важащи за 3-та степен на противоепидемичните ограничения, са: възбрана за контакти  с хора на закрито и в множеството заведения  навън, с изключение на с членове  на семейството. Разрешени са срещи  до 6 души навън – тук-там като паркове, плажове или измежду природата.

Магазини, фитнес зали, фризьорски салони остават отворени, само че има опция за налагане на ограничавания в метода на обслужване на клиентите.

Затварят се питейни заведения, пъбове, кафенета и заведения за хранене, кина, театри и заведения за занимания на закрито, както и се не разрешават визитите на спортни събития на игрища. Ресторантите могат да подготвят хра​на единствено за доставка.

Препоръчва се да не се посещават региони в 3-та степен, а техните поданици да не посещават  региони с по-ниска степен за  противоепидемични ограничения.

В същото време държавното управление няма желание да анулира така наречен „ Коледна почивка “, съгласно която в интервала 23-27 декември жителите в цяла Англия, без значение в коя степен се намират, ще могат да се срещат на закрито с членове на до две други семейства.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР