Лондон. Еврозоната вероятно ще се разпадне независимо колко усилия Франция

...
Лондон. Еврозоната вероятно ще се разпадне независимо колко усилия Франция
Коментари Харесай

Daily Mail: Еврозоната е обречена независимо колко усилия Франция и Германия полагат, за да я спасят

Лондон. Еврозоната евентуално ще се разпадне без значение какъв брой старания Франция и Германия поставят, с цел да я спасят, предизвестява една от най-големите в света капиталови банки, написа вестник Daily Mail.
Високопоставен чиновник на американската банка Merrill Lynch съобщи, че единната валута последователно се разпада още от момента, когато беше основана преди съвсем 20 година
Въпреки че няколко страни, в това число Гърция и Португалия, получиха изключителни избавителни пакети по време на финансовата рецесия, богатите страни като Германия не съумяха да преразпределят благосъстоянието за непрекъснато към по-бедните страни на еврозоната.
Атанасиос Вамвакидис, който е работил за Международния валутен фонд в продължение на 13 година, преди да се причисли към американската банка, счита, че това разделя страните членки и покачва неравенството. Макар това да се промени за малко по време на световната финансова рецесия, „ наподобява като че ли разликите са норма още от основаването на еврозоната “ посочи Вамвакидис.
Описвайки това като „ червен байрак за устойчивостта на еврозоната, “ той предизвести, че по-бедните страни могат да решат да се отделят от блока, до момента в който затъват от ден на ден в задължения.
Същевременно богатите страни също могат да изискат да изоставен Европейския съюз, защото прехвърлянето на благосъстояние в по-бедните страни може би няма да е „ политически осъществимо “.

Превод и редакция: Мария Динкова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР