Лондон. Единственият двукратно награждаван с медала Кръст на Виктория“ британски

...
Лондон. Единственият двукратно награждаван с медала Кръст на Виктория“ британски
Коментари Харесай

The Daily Express: Единственият двукратно награждаван с „Кръста на Виктория“ британски войник през Първата световна война ще бъде обезсмъртен на монета от пет лири

Лондон. Единственият двукратно награждаван с медала „ Кръст на Виктория “ английски боец по време на Първата международна война ще бъде обезсмъртен на специфична юбилейна монета от пет лири, написа The Daily Express.
Военният доктор Капитан Ноел Кодфри Чавис ще бъде изобразен на специфичен комплект монети, които ще признаят неговите храбри каузи преди 100 години. Чавис за първи път е награден с „ Кръст на Виктория “, присъждан за „ най-видна смелост и отдаване на дълга “ за работата си на 9 август 2016 година в Гюлемон във Франция. Той се е грижел за ранените си приятели в течение на два дни под тежък огън, постоянно забележим от врага и е избавил живота на 20 мъже.
Капитанът е бил награден посмъртно с втори „ Кръст на Виктория “ поради смелостта си на 2 август 1917 година, когато е ранен от шрапнел по време на борбата при Пашендел, само че продължава да се грижи за ранените и отхвърля да напусне поста си, до момента в който не умира на 4 август.
Британският кралски монетен двор пуска серия от монети, възпоменаващи 100-годишнината от Първата международна война.

Превод и редакция: Виктор Турмаков
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР