Лондон е готов да извърши кибератака срещу Русия в случай

...
Лондон е готов да извърши кибератака срещу Русия в случай
Коментари Харесай

Тhe Sunday Times: Лондон е готов да извърши кибератака срещу Русия

Лондон е подготвен да извърши хакерска атака против Русия при положение на враждебни дейности от съветска страна, написа в неделното издание на английския вестник The Times.

Британското военно командване е готово да извърши кибернетична офанзива против Москва и да остави съветската столица без електричество при положение на съветско нахлуване против една от западните страни. За това заяви неназован източник в службите за сигурност на кралството за вестника, представен от " Фокус ".

Според него в обстановка, в която Англия няма нормалните отбранителни запаси, с цел да се опълчи на " експанзията в Кремъл ", английските служби са " дали обещание да задействат нападателен киберпространствен капацитет, в това число опцията да изключат електричеството в Кремъл ".

Подобен сюжет ще даде на Обединеното кралство повече благоприятни условия за деяние, при изискване че " в случай че [руският президент] Владимир Путин поръча съветски войски " да анексират пет от дребните острови, принадлежащи на Естония ", с цел да ревизира какъв брой сериозен е задължението на НАТО да съблюдава член 5 от своя от статут (който гласи, че въоръжена офанзива против една страна от блока се счита за офанзива против целия блок) или " нахлуе в Либия, с цел да получи надзор над петролните ресурси предизвика нова миграционна рецесия в Европа " или " употребява въоръжени милиции, с цел да правят набези против английските войски или заплашват новите английски самолетоносачи. "

Вестникът оповестява също по този начин, че този уикенд в Оман 5 500 английски бойци ще вземат участие в най-големите военни учения през последното десетилетие, подобрявайки тяхната " подготвеност за всевъзможни борби с съветски танкове или звена за осъществяване на хибридна война ". Тези учения костват 100 млн. паунда (130 млн. долара). В тях вземат участие 200 бронирани транспортни средства, шест военни кораба и осем самолета Тайфун.

Москва непрекъснато отхвърля изказванията на западните политици за подготвянето на съветско военно наличие в други райони и за всички дейности, които се допускат, че са ориентирани към нарушение на интернационалния ред, написа изданието.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР