ЛОНДОН (AP) — Светът навлиза в ера на нарастваща нестабилност,

...
ЛОНДОН (AP) — Светът навлиза в ера на нарастваща нестабилност,
Коментари Харесай

Светът навлиза в ера на нарастваща нестабилност, казва базираният в Лондон мозъчен тръст в последния годишен доклад

ЛОНДОН (AP) — Светът навлиза в епоха на възходяща неустойчивост, защото страните по света усилват военните разноски в отговор на съветската инвазия на Украйна, офанзивата на Хамас против Израел и възходящата самонадеяност на Китай в Южнокитайско море.

Това е заключението в нов отчет от вторник на Международния институт за стратегически проучвания, който също акцентира възходящото напрежение в Арктика, Стремежът на Северна Корея към нуклеарни оръжия и възходът на военните режими в региона на Сахел в Африка способстват за „ влошаваща се среда за сигурност “. Базираният в Лондон мозъчен концерн е съставил годишната си оценка на световната военна обстановка за последните 65 години.

„ Настоящата обстановка във връзка с военната сигурност предвещава това, което евентуално ще бъде по-опасно десетилетие, характеризиращо се с безсрамно използване от някои елементи на военна мощност за гонене на искания — предизвиквайки метода „ силата е вярна “ — както и желанието измежду демокрациите с еднообразно...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР