ЛОНДОН (AP) — Съдия от Върховния съд на Великобритания постанови

...
ЛОНДОН (AP) — Съдия от Върховния съд на Великобритания постанови
Коментари Харесай

Родители на неизлечимо болно бебе загубиха съдебната битка в Обединеното кралство, за да я върнат у дома

ЛОНДОН (AP) — Съдия от Върховния съд на Англия постанови в сряда, че поддържането на живота на неизлечимо болно 8-месечно бебе би трябвало да бъде оттеглено през приют или болница, макар напъните на родителите на бебето и италианското държавно управление да я транспортират до Италия за по-нататъшно лекуване.

Родителите на бебето Инди Грегъри, която има рядко метаболитно разстройство, известно като митохондриална болест, са водят правосъдни борби в опит да продължат да поддържат живота на детето си. Но арбитър постанови, че лекарите могат законно да лимитират животоподдържащото инвазивно лекуване, защото продължаването на лекуването не би било в най-хубавия интерес на детето.

Съдебният спор е последният от поредност сходни случаи в Англия, която видя разногласия сред лекари и родители по отношение на лекуването на неизлечимо заболели деца и съответните права и отговорности на родителите и медицинските експерти.

В документално решение съдията Робърт Пийл сподели, че приема доказателствата на медицински експерти от медицинския център на кралицата в Нотингам с аргумента, че лекуването на Инди би трябвало да бъде оттеглено в приют или болница.

Родителите на бебето се надяваха да откарат Инди със аероплан до Италия – където педиатричната болница на Ватикана, Bambino Gesu, предложи грижа за нея — или в случай че не съумеете да върнете бебето вкъщи за грижи в края на живота му.

Но арбитър Пийл реши, че е „ прекомерно рисково “ да изпрати бебето вкъщи „ поради клиничните затруднения “.

„ Има редица фактори, които вършат екстубацията и палиативните грижи в фамилния дом съвсем невъзможни и сигурно опонират на висшите ползи (на Инди), ” сподели той.

Той към този момент беше реши, че прехвърлянето в Италия не би бил в най-хубавия интерес на бебето и съдиите от Апелативния съд поддържаха това решение.

Групата за акция Christian Concern, която поддържа родителите на Инди, сподели, че родителите възнамеряват да апелират решението. Групата също по този начин сподели, че генералният управител на италианската болница, който е назначен за аставник на Инди, търси незабавна среща с Медицинския център на кралицата в сряда.

Националната здравна работа на Англия споделя, че сега няма лек за митохондриални заболяване, което значи, че клетките на пациента не са в положение да създават задоволително сила, с цел да работят вярно. Фаталната болест е предизвикала прогресивно мозъчно увреждане на бебето Инди, оставяйки я изцяло подвластна от животоподдържащи системи, съгласно доказателства, показани пред Върховния съд в Лондон.

Съдията Пийл сподели, че решението му се основава на констатациите, че Инди беше сериозно болна, нямаше изгледи за усъвършенстване и „ извънредно лимитирано качество на живот “, съчетано с доказателства, че е изпитвала честа болежка вследствие на лекуването.

Неговото решение не се промени макар предложенията от Италианското държавно управление тази седмица ще транспортира Инди до болничното заведение във Ватикана и ще заплати за всяко лекуване в Италия. Италианското държавно управление също даде поданство на Инди, с цел да улесни нейния превоз и лекуване.

Италианският министър председател Джорджия Мелони сподели в понеделник, че ще „ направи каквото мога, с цел да защитя живота (на Инди) “ и „ да отбрани правото на нейните мама и баща да създадат всичко допустимо за нея. “

Но Пийл сподели, че писмо от ватиканската болница дава малко детайлности за препоръчаното лекуване за Инди и няма доказателства, че пробните лекувания ще подобрят качеството на живот й. Вместо това той сподели, че продължаването на лекуването ще „ увековечи високо равнище на болежка и страдалчество “ за бебето.

Дин Грегъри, бащата на Инди, сподели, че е „ позорно “ за лекарите и британците съдилищата да пренебрегват предлагането на държавното управление на Италия.

„ Като татко в никакъв случай не съм молил или молил за нещо в живота си, само че в този момент апелирам английското държавно управление да помогне да предотвратим отнемането на живота на щерка ни надалеч “, сподели той в изказване, оповестено посредством Christian Concern.

През последните години английските съдии и лекари неведнъж са били подложени на критика от християнски групи и други, в това число политици в Италия и Полша, за това, че поддържат решения за край поддържане на живота на неизлечимо заболели деца, когато това опонира на желанията на родителите.

Съгласно английското законодателство основният тест в такива случаи е дали препоръчаното лекуване е в най-хубавия интерес на детето.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР