Лом. Ниското ниво на Дунав не създава проблеми за корабоплаването

...
Лом. Ниското ниво на Дунав не създава проблеми за корабоплаването
Коментари Харесай

Капитан Радостин Йонов, „Речен надзор” – Лом: Ниското ниво на Дунав не създава проблеми за корабоплаването в началото на българския участък на реката

Лом. Ниското равнище на Дунав не основава проблеми за корабоплаването при започване на българския сектор на реката, сподели за Радио „ Фокус ” – Видин капитан Радостин Йончев от дирекция „ Речен контрол ” – Лом към Изпълнителна организация „ Морска администрация ”. В региона, за който дава отговор „ Речен контрол ” – Лом, няма характерни сериозни сектори. „ Има единствено един подобен сериозен сектор над село Урсое, само че и той не допуска засядане на кораби. Трябва доста да спадне равнището, само че надали е допустимо да се стигне до такива ниски стойности ”, изясни капитан Йончев.
Корабоплаването по Дунав стопира при ниско равнище на реката първо край Белене и Русе. „ При Оряхово в този момент фериботната платформа се движи единствено през светлата част на денонощието, само че това не е обвързвано с корабоплавателния път по реката. Затруднения има при прекосяването сред двата бряга на реката ”, сподели капитан Йончев.
Анна ЛОЗАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР