Лом. Бедствено положение, заради очертаващо се безводие през следващите седем

...
Лом. Бедствено положение, заради очертаващо се безводие през следващите седем
Коментари Харесай

Бедствено положение е обявено в Община Лом заради очертаващо се безводие през следващите седем дни

Лом. Бедствено състояние, поради очертаващо се безводие през идващите седем дни, разгласи със заповед кметът Пенка Пенкова. Това оповестиха от пресцентъра на Община Лом . Причината е тежка повреда и неспособност за ремонт на тотално злепоставен сектор от напорния тръбопровод в свлачищен регион край с. Добри дол. Свикан е Общинският Кризисен щаб.
Единственият метод за възобновяване на водоподаването за град Лом и селата Замфир, Добридол, Сливата, Орсоя и Арчар, е свързването на новоизграден сектор от напорния тръбопровод със остарелия. Технологичното време, при незабавна направа на характерни елементи и строително-монтажни работи, е към седем дни.
Заради безводието, детските ясли и градини, млечната кухня и учебните заведения на територията на град Лом, ще преустановят активността си на през днешния ден и на 19 октомври 2018 година
За популацията на града и селата, в които няма вода, ще бъдат обезпечени водоноски, като местонахождението им ще бъде оповестено в допълнение. Наличните сега водоноски предпочитано обслужват обществените центрове и институции.
За информация: тел. 0971/69 116, 66 038, 0884 069 128
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР