Локомотив София стана първият отбор, който се класира за полуфиналите

...
Локомотив София стана първият отбор, който се класира за полуфиналите
Коментари Харесай

След драма Локо София ще играе полуфинал за Купата на България

Локомотив София стана първият тим, който се класира за полуфиналите на Купата на България.

Това стана, откакто столичните " железничари " победиха по инфарктен метод Славия с 2:1. 

Победният гол в срещата падна в 94-та минута, когато резервата Мартин Райнов прати с глава топката в мрежата на Светослав Вуцов и прати своя тим във финалната четворка на шампионата за пръв път от 9 години насам. По-рано в мача VAR анулира гол на Локо поради минимална засада.
Не беше минала и една минута от срещата, а " белите " можеше да поведат в резултата. Ертан Томбак се понесе отдясно и комбинира с Емил Стоев. Той от своя страна, стреля от придвижване с десния крайник, а Малембана постави крайник да блокира топката, само че тя продължи към вратата на Гайе и се отби в левия му непряк дирек.
В 10-та минута на мача Галин Иванов получи вляво на наказателното поле на домакините, само че беше добре затворен. Капитанът на Славия върна обратно за Иван Минчев, който стреля от придвижване с левия крайник, но много неопределено. След 14 минути игра Локомотив откри резултата още при първия си късмет. Дейвид Малембана даде дълъг пас от своята половина към Антонио Вутов. Той даде топката вдясно от себе си, вместо да потегля да трансферира излезлия Светослав Вуцов, а Димо Бакалов с глава прати топката в опразнената врата на " белите " - 1:0 за " железничарите ".

В 28-ата минута Славия безусловно оцеля, откакто Ивайло Надейнов потегли отляво на скорост и подаде към Димо Бакалов. Той изпревари защитник на Славия и стреля, само че Светослав Вуцов парира отлично удара. Иначе, пасът към Найденов вляво пристигна от Станислав Костов, който сподели страхотна визия в тази обстановка. Три по-късно пък Юлиан Ненов остана " едно в едно " вдясно с Людовик Соарес и центрира топката. Защитникът на гостите постави крайници на пътя и, а тя закупи подла траектория и се насочи към вратата на Вуцов, само че стражът боксира в ъглов удар. 

След него обаче Локомотив удвои своя превес точно след корнера. Алан Диас направи резултата 2:0, откакто беше оставен изцяло непокрит след разбъркването при центрирането. Топката отиде при Малембана, който през Виячки центрира, а Диас от близко вкара. Попадението обаче дълго време беше преразглеждано заради евентуална засада на Малембана при центрирането му. На съдиите им лиши съвсем 10 минути да вземат решение.

В 45-ата минута пък Бабукар Гайе напряко доста положително избавяне, откакто с две ръце предотврати гол във вратата си. Малко по-късно Иван Минчев достави фалцирано центриране отдясно, само че ударът на Виячки отиде навън. 

Славия направи редица промени след старта на втората част, което изостри дейностите на " белите " в предни позиции, само че до рискови удари не се стигаше посока вратата на Гайе. В 66-ата пък Давид Малембана извърши великолепен свободен удар, а топката тупна на мокрия терен, след което се отби в десния непряк дирек на Светльо Вуцов. Топката отиде при капитана Кацаров, който трябваше просто да я прати в опразнената врата на Славия, само че шутира мощно и извънредно неопределено - навън.

В 73-ата минута Славия изравни резултата. Чунг Нгуен До изведе вдясно Тони Тасев, който пусна паралелен пас към Ахмед Ахмедов, а той непокрит от няколко метра прати топката във вратата на Гайе. 

Единадесет минути преди края Чунг Нгуен До достави положително центриране от ъглов удар, а Виячки се извиси над всички и стреля с глава, само че не откри задачата. И откакто по всичко личеше, че срещата ще отиде към продължения, то надълбоко в добавеното време Локомотив София вкара победния гол. Топката беше центрирана в наказателното поле на Славия след фал, а Малембана отигра с глава и откри Райнов. Халфът нанесе удар също с глава, който се оказа неспасяем за Вуцов и Локомотив е на полуфинал! " Червено-черните " не престават да мечтаят.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР