Локомотив Пловдив срещу Берое – най-често играният мач в българското

...
Локомотив Пловдив срещу Берое – най-често играният мач в българското
Коментари Харесай

Най-често играният мач в последните 4 години - Локомотив Пловдив срещу Берое

Локомотив Пловдив против Берое – най-често играният мач в българското състезание през последните четири години. Развитието на шампионата, идентичните благоприятни условия на двата клуба на и отвън терена, а и от време на време шансът пращаха „ черно-белите “ и „ зелените “ в една и съща част на класирането в три следващи сезона, което и докара до внушителните 11 конфликта от есента на 2019-а година насам.

В два поредни сезона 2019/2020 и 2020/2021 Локомотив Пловдив и Берое се конкурираха в Топ 6, до момента в който през предишния тимовете бяха въвлечени в битката за седмото място, в последна сметка извоювано от „ заралии “.

Сега обаче към сегашния миг, в който след кошмарната игра и рекордното проваляне с 0:5 от Арда, Локомотив Пловдив реагира по най-хубавия метод с победа в „ железничарското “ дерби против съименника си от София и бойко показване на стадион „ Българска войска “ против водача в класирането ЦСКА за 1:1.

„ Футболът се играе със самочувствие. Моята работа е да вдъхна убеденост в момчетата “, съобщи Томаш след извоюваната точка против „ алените “.

Срещу ЦСКА в София Томаш за първи път от доста време насам избра скица на игра с трима централни бранители и тя донесе триумф на неговия тим. Футболистите в черно и бяло направиха единствено шест нарушавания и ограничиха водача в класирането до пет удар във вратата на Динко Хоркаш. Дали обаче сходна система е допустима и против Берое?

„ Това ще оставя да го видят съперниците на терена. Имаме си нашите хрумвания и се съобразяваме с футболистите, които имаме “, добави треньорът на „ смърфовете “.

И до момента в който Томаш приказва за растящото самочувствие в редиците на Локомотив Пловдив, то за Николай Киров и Берое се обрисува доста тежък свършек на сезона. Загубата като хазаин от Септември оставя старозагорци от мечтаното десето място.

„ Всяка една загуба няма по какъв начин да не вкарва напрежение. Просто нашата преднина пред тимовете зад нас, която имахме от първата част на шампионата, я загубихме в тези мачове. Сега ще би трябвало да се борим за всяка една точка “, съобщи Киров след провалянето от Септември.  
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР