Локомотив (Пловдив) се класира с лекота за осминафиналната фаза в

...
Локомотив (Пловдив) се класира с лекота за осминафиналната фаза в
Коментари Харесай

Локо Пд е на 1/8-финал за Купата след разгром

Локомотив (Пловдив) се класира с лекост за осминафиналната фаза в шампионата за Купата на България. " Смърфовете " се " поразходиха " на терена в Смолян, с цел да надвият локалния Родопа с 4:0. Селекцията на Александър Тунчев не подцени своя конкурент от Трета лига и го наказа с попадения на Георги Минчев (3) и Венсан Марсел. На три пъти и гредите бяха правилен асистент на родопчани. А стражът Дафовски избави дузпа на Карагарен в 90-ата минута.

" Смърфовете " поведоха в резултата рано-рано в дуела, откакто от углавен удар прецизен беше нападателят Георги Минчев. Стрелецът се оправи без никакви проблеми и прати топката в мрежата на домакините за 1:0. Нарушението бе осъществено пък от Стефан Киков, който задържа Кристиан Гомис в полето на родопчани и разумно реферът Димов уточни бялата точка.

Родопчани съумяха да провеждат положително нахлуване пет минути по-късно, само че ударът на Михаел Кисьов от дребен ъгъл отлетя настрана от вратата, защитавана от Рейдър. В 14-ата пък топката бе центрирана в наказателното поле на пловдивчани за Кисьов, който стреля с глава на няколко метра пред Рейдър, само че много неопределено.

След 19 минути игра " червено-черните " в тази среща от Пловдив означиха втори гол още веднъж посредством Минчев. Йосип Томашевич овладя топката вляво по нападението на Локомотив и центрира идеално за Минчев, който от близко с глава направи беззащитен стража на отбора от Смолян за 2:0.

В 31-ата минута Емил Янчев лиши топка на Кисьов пред наказателното поле на Локомотив, откакто нападателят на родопчани се засуети преди да насочи удар против Лукас Рейдър. Минута по-късно домакините направиха добра офанзива, а Ангелов разигра с Кисьов, който върна към №8 от Родопа, само че ударът му отлетя над напречната греда на гостите.

В последната минута от постоянното време на първата част хората на Сашо Тунчев вкараха трети гол. Кристиан Гомис даде балонно центриране отдясно, а Георги Минчев отигра с глава надясно, с цел да подаде към Венсан Марсел. Едно от новите попълнения на " смърфовете " насочи мощен удар с десния крайник, който бе неспасяем за Стефан Дафовски - 3:0 за отбора от Пловдив.

В 50-ата минута пристигна най-хубавата обстановка за гол пред Родопа, откакто Ангелов си спря топката в наказателното поле на гостите с тил и шутира с левия крайник, само че вратарят Рейдър с крайник парира изстрела на играча на Родопа. Осем по-късно Томашевич опита удар отляво в наказателното поле на родопчани, само че Карадафовски блокира и прати топката в корнер, от който обаче не произлезе нищо забавно за гостите.

В 64-ата минута пък Венсан Марсел " върна жеста " към Георги Минчев за третия гол и му даде прелестно центриране отдясно за нападателя, който с глава осъществя хеттрик на стадион " Септември " - 4:0 за Локомотив.

13 минути преди края Салинас комбинира с различен влезнал като запаса - Карагарен, който нахлу в наказателното поле на родопчани и пусна удар по земя, само че топката се отби в десния непряк дирек на Дафовски. В 80-ата Михаел Кисьов нанесе диагонален удар посока вратата на Рейдър, само че той още веднъж бе неакуратен.

Последният забавен момент от този дуел настъпи в даденото от съдията продължение. Бирсен Карагарен на два пъти си създаде дузпа в полето на Родопа, само че едвам втората такава беше отсъдена от рефера Димов. Димитър Илиев даде късмет на Биската да извършва, само че вратарят Дафовски се намеси ослепително и избави за кеф на домакинските почитатели.

Така Локомотив (Пд) още веднъж ще се заеме с уговорките си в елита, където му следва емблематичен конфликт с безконечния противник Ботев (Пд).
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР