Локомотив определено изпрати един доста успешен сезон, в който може

...
Локомотив определено изпрати един доста успешен сезон, в който може
Коментари Харесай

Локо изпрати силен сезон, в който направи максимума

Локомотив несъмнено изпрати един много сполучлив сезон, в който може да се каже, че направи максимума. Петото място в края на сезона в действителност е второто най-хубаво класиране на тима в последните пет години .
Прочетете още
Локо приключи втори през сезон 2020-2021, а през сезон 2019-2020 беше още веднъж пети.

Тимът започва мощно и макар, че в някои мачове не очарова с играта си, успяваше да бъде извънредно ефикасен. " Смърфовете " съвсем не грешаха у дома и събраха сериозен задатък от точки. Локо правеше рядко неточности и против тимове отвън топ 6, което спомогна отборът да направи доста добър точков задатък още на полусезона.

Безспорно Бирсент Карагарен беше играчът през първия полусезон за Локомотив и не инцидентно той беше разгласен и за футболист на миналата 2022-а година в допитването до почитателите. Карагарен обаче напусна дружно с Райън Бидунга и двамата съществени играчи отидоха в ЦСКА 1948 през зимата.



Това пък даде късмет на бразилеца Джовани да блесне, който през втория полусезон несъмнено беше най-хубавият състезател на Локомотив . Стабилните изяви под рамката на Динко Хоркаш, както и непрекъснатите игри на Матеус Силва също бяха съществени. Локомотив даде късмет и на трима юноши – Мартин Паскалев и Тодор Павлов, които започнаха от ден на ден да се утвърждават измежду главните играчи на клуба. Паскалев беше титуляр съвсем през целия сезон, а Павлов последователно навлезе и също записа не малко мачове от първата минута. В края на сезона беше натрапен и Петър Андреев, който сподели, че също има качества и даже направи първата си асистенция за мъжкия отбор на Локомотив след прекрасен пробив той сервира топката на капитана Димитър Илиев, който осъществя против Черно море. През зимата Локо продаде и своя младеж в Италия - Иван Сулев мина в отбора на Каляри.

На другия полюс с представянето си беше бранителят Джовани Трупе , който пристигна с огромни очаквания, само че не оправда доверието. Няма да е изненада той и нападателят Ерик Сорга да бъдат освободени през това лято. Шведът също не оправда доверието и вкара едвам два гола за един полусезон. Двамата пристигнаха през зимата.

След началото на втория полусезон Локомотив изпадна в странна обстановка. Тимът притегли три нови попълнения, чийто документи обаче не бяха подготвени много време. В последна сметка отборът картотекира Хорге Сегура, който се оказа съществено попадение и Кристиан Мендоса, само че по този начин и не съумя да уреди Алфа Конте.



Естествено най-голямата болежка за клуба и почитателите остана шампионата за Купата . Локо беше стопанин на този шампионат в последните години – завоюва два пъти подред Купата, а през последните два сезона отпадна за Купата от тимове като Лудогорец и ЦСКА и то като посетител. 

Тимът отпадна през този сезон на осминафиналите от Черно като посетител във Варна, само че направи несъмнено един от най-слабите си мачове през сезона. Локо загуби с 1:3, откакто беше повел след гол на Карагарен.

През втория полусезон Локо загуби някои точки, само че игра феърплей. Тимът имаше опция да приключи на седмото място и да не си дава доста напън в последните три мача от постоянния сезон. Локомотив щеше да има и сериозна преднина пред седмия и съвсем несъмнено щеше да играе бараж за Европа против Левски. Въпреки това отборът реши да не прави врътки, победи Левски с 1:0 и влезе в първата шестица. Там Локо приключи пети, изпреварвайки Черно море. Наглед бюджета на тимовете пред Локомотив в действителност направи максимума през този сезон и несъмнено петото място беше и справедливо .

Пред Локомотив идва нов сезона, а в отбора стартира работа и нов шеф – Павел Колев, който беше на управителни длъжности в БФС и Левски. Колев е новият изпълнителен шеф на тима и ще дава отговор за всичко обвързвано с клуба. Локо е и с двама притежатели, което е необичайност в българския футбол. Равни дялове имат Адам Сотков и Христо Крушарски.

Целта пред тима към момента не е оповестена, само че за новия сезон е доста евентуално тя да бъде присъединяване в евротурнирите.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР