Локомотив и Ботев не излъчиха победител в 117-ото голямо дерби на

...
Локомотив и Ботев не излъчиха победител в 117-ото голямо дерби на
Коментари Харесай

Жега, емоции и равенство в дербито на Пловдив

" Локомотив " и " Ботев " не излъчиха победител в 117-ото огромно дерби на град Пловдив - 1:1 в един от основните мачове на старта на шампионата.

„ Канарчетата “ поведоха в 14-ата минута с гол от дузпа на Мартин Секулич, а „ черно-белите “ възвърнаха равенството през втората част, когато прецизен бе Пиер Зебли. Гостите пропиляха чисти положения при 1:0 и в самия завършек на срещата. Тя бе формален дебют за треньора Станислав Генчев като " жълто-черен ".

Домакините владееха повече топката при започване на срещата и в петата минута стигнаха до първа заплаха пред противниковата врата. Джовани центрира в наказателното поле, където Мартин Паскалев надскочи бранител на „ канарчетата “ и стреля с глава, само че топката мина над напречната греда. 

В 11-ата минута " Ботев " получи правото да извърши дузпа. Джеймс Ето‘о изведе с меко подаване Мартин Секулич, който изпревари Динко Хоркаш и игра с глава, след което хърватският пазач в опита си да боксира топката удари своя съотечественик в лицето и основният арбитър Драгомир Драганов отсъди углавен удар. Така Секулич откри резултата в жегата на " Лаута ". 

Девет минути по-късно голмайсторът за „ жълто-черните “ имаше отличен късмет да удвои преднината на „ канарчетата “, откакто бе изведен самичък против Хоркаш, само че стреля в тялото на стража на Локомотив, а при добавката Красиан Колев уцели гредата от границата на наказателното поле.

Последваха мощни минути за домакините, в които на няколко пъти Хидайет Ханкич имаше решаващи намеси на вратата на " Ботев ". Добрите благоприятни условия за 1:1 бяха най-малко три.

Осем минути след подновяването на играта Янис Карабельов открадна топката от Мартин Паскалев и се озова очи в очи с Динко Хоркаш, само че не съумя да го преодолее. Минута по-късно хърватският пазач на " Локомотив " избави и удар по диагонала на Красиан Колев от към 20 метра.

В 77-ата минута " Локомотив " стигна до изравняването. Пиер Зебли се разписа с мощен шут от границата на наказателното поле, при който Ханкич не съумя да реагира и топката влетя в мрежата му за 1:1.

В петата минута от добавеното време " канарчетата " можеха да стигнат до триумфа, само че влезлият като запаса Уме Емануел стреля неопределено от близко.

В идващия втори кръг " Локомотив " (Пловдив) гостува на " Локомотив " (София), до момента в който " Ботев " приема " Левски " на стадион „ Христо Ботев “.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР