Логиката на разума и на революцията са напълно различни. Всеки

...
Логиката на разума и на революцията са напълно различни. Всеки
Коментари Харесай

Проф. Стоянович: Европа ни търпи, защото им пазим границите и не се обаждаме

" Логиката на разсъдъка и на революцията са изцяло разнообразни. Всеки неудовлетворен човек има право по своята логичност да изрази своя митинг във всеки един миг. В момента имаме развиване на тези две паралелни истини ".

Това сподели за предаването " Денят ON AIR " на телевизия Bulgaria ON AIR историкът и някогашен министър на културата проф. Петър Стоянович.

Според него доста от младежите за пръв път " пият водата " на някаква смяна и протест.

" Винаги народът е в правото си да задава каквито въпроси откри за добре. Тези, които се занимават с политика, не трябва да не помнят, че гласоподавателят постоянно е неудовлетворен и че на съседа постоянно му шуми. Начинът, по който метрото се прави, не е европейски, само че в същото време като концепция - това е нещо положително ", счита проф. Стоянович.

Той добави, че след комунизма се е стопило относителното гражданско възпитание, което " алената " власт е вкарала. " Хората, които са на улицата, имат възприятието, че не принадлежат един на различен и страната ги цака "

По думите му демокрацията у нас е един тип " балканска ашлама ", която се търпи от Европа, тъй като им пазим границата и не се обаждаме доста.

" Народното неодобрение от памтивека постоянно става по този начин, че народът влиза в замъка, убива рубрика, става проваляне и идва новият интервал. Ние към момента нямаме явен отговор какво е положително и какво е неприятно след 1990 година Никой нямаше смелостта да осъди комунизма, както националсоциализма и фашизма ", безапелационен бе проф. Стоянович.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР