Логично и естествено не получихме третия мандат, защото предварително заявихме,

...
Логично и естествено не получихме третия мандат, защото предварително заявихме,
Коментари Харесай

Не получихме третия мандат, защото заявихме, че не го желаем

Логично и естествено не получихме третия мандат, тъй като авансово декларирахме, че не го желаем. Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова на брифинг в Народно събрание.
Бяхме безапелационни, че този парламент е привършен и няма да се опитваме да вършим болшинство и държавно управление, акцентира тя.
Нинова е сюрпризирана от апела на Бойко Борисов идващият министър председател да не бъде Димитър Главчев или Росен Желязков. " Когато ГЕРБ подкрепиха  измененията в Конституцията знаеха, че двамата са от ГЕРБ и са на тези позиции в този листата. Тогава гласоподаваха „ за “, в този момент споделя: „ Не, недейте “, само че е типично за Борисов заран, обед и вечер да си сменя позицията ", каментира Нинова.
Попитана дали чака това служебно държавно управление да бъде надпартийно, Нинова отговори, че не може да гадае. Нека първо да забележим премиера и неговото предложение за министри, посочи тя.
От Българска социалистическа партия не чакат да им конституционна рецесия. „ Очакваме разсъдък и разговор. Президентът да реши какво да прави оттук насетне и да се готвим за избори “, акцентира Нинова.
Тя изрази упования за избори 2 в 1. Президентът да не бави процедурата, с цел да спестим пари и да не разкарваме два пъти хората до урните, тъй като това е съвсем сигурна гаранция за ниска интензивност ", прикани Нинова.
По-рано президентът Румен Радев връчи третия мандат за сформиране на държавно управление на ПГ на Има Такъв Народ. На " Дондуков " 2 пристигнаха ръководителят на групата Тошко Йорданов, зам. - ръководителят й Ивайло Вълчев и секретарят  Станислав Балабанов.
Ще задържим тази директория..., стартира по-късно Вълчев като направи трагична пауза. И поради тези му думи всички в залата притаиха мирис. Но по-късно добави: "....само още няколко секунди ". Пожелаваме ви мощ и мъдрост и от тук нататък дано да вземат решение хората, добави той и върна досието на Радев.
Веднага след обичайното кафе с партията, стартирам среща с всички евентуални министър-председатели. Днес, на следващия ден, а в случай че би трябвало и през почивните дни. Отложим съм и наситената си интернационална стратегия, която включваше посещаване на непознат президент и моя публична аудиенция в чужбина. Ще направя всичко допустимо този развой по съставяне на длъжностен кабинет да бъде интензивен ", съобщи президентът.
ДУМА напомня, че според измененията в Конституцията  длъжностен министър-председател се назначава всред ръководителя на Народно събрание, шефа или подуправител на Българска народна банка, ръководителя или заместник-председател на Сметната палата и омбудсмана или негов заместител.
След това определеният длъжностен министър председател предлага министрите по своя преценка, а президентът единствено подписва декрет за назначението им.
По-късно от прессекретариата на Радев глава оповестиха, че през вчерашния ден той е разговарял с ръководителя на Народно събрание Росен Желязков, с шефа на Българска народна банка Димитър Радев и ръководителя на Сметната палата Димитър Главчев.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР