Лодкари, които плуваха до трупа на гърбат кит, заснеха необичайна

...
Лодкари, които плуваха до трупа на гърбат кит, заснеха необичайна
Коментари Харесай

Страховит природен феномен: Кит буквално избухна в океана

Лодкари, които плуваха до натрупа на гърбат кит, снимаха необикновена сцена: китът безусловно избухна и изпусна кръв с изгнили вътрешни органи. Видеото е публикувано в Instagram, ние от хуманни съображения ще ви го спестим.

Случай, подобаващ за история на National Geographic, беше сниман край крайбрежията на Калифорния от група наблюдаващи на морски животни, които видяха нещо, наподобяващо гърбат кит в Тихия океан.
 Гърбатият кит гръмна Гърбатият кит гръмна
Докато плуваха по-близо, коремът и други вътрешни органи, като далака, тънките вътрешности и стомаха, всички шумно се изсипаха от мъртвото животно върху повърхността на водата.

След това трупът стартира постепенно да потъва на дъното на океана.

Зловещото видео нашумя в интернет, откакто беше споделено от известния акаунт за животни в Instagram Nature Is Metal.

„ Тези мощни детонации са неповторими за китовете, защото множеството разлагащи се животни не съдържат целия насъбран газ в телата си “, акцентира обявата.

Когато животно почине, бактериите в натрупа създават метан по време на процеса на разложение. Ако газът не се отделя от тялото, той последователно се натрупва и най-после излиза.

Отбелязва се също, че насъбраният газ в последна сметка ще откри пътя с минимум противодействие, с цел да избяга. Единственият метод да предотвратите това е да пробиете кожата на кита, преди да се е взривил самичък.

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР