лизо 10 000 бутилки от любимата плодова ракия на Сърбия

...
лизо 10 000 бутилки от любимата плодова ракия на Сърбия
Коментари Харесай

Сърбия ще използва ракия за дезинфекция на болница

лизо 10 000 бутилки от обичаната плодова ракия на Сърбия ще бъдат употребявани за стерилизация на болница в централния град Крушевац, заяви локалният Червен кръст, представен от БГНЕС.

Бутилките „ Вилямовка “ - напитка, направена от круша, се съхраняват в държавно хранилище от 2005 година По самодейност на Червения кръст те ще бъдат модифицирани в 70-процентов алкохол, с цел да обезпечат спомагателен дезинфектант за болничното заведение по време на пандемията от ковид, сподели Емина Тодорович, локалният секретар на организацията.

"Имаме нова вълна от ковид, тъй че спомагателен дезинфектант ще бъде от изгода ", сподели тя за Агенция Франс Прес.

Популярната плодова напитка, която може да се създаде и от слива, грозде, дюля и други плодове, е известна на Балканите и се счита, че е „ лек “ за всички типове неразположения.

Президентът на Сърбия Александър Вучич се сблъска с рецензия през февруари, когато омаловажи заплахата от вируса, като се пошегува, че той няма да "се развие там, където има алкохол ". Президентът добави, че пандемията е просто още една причина да се „ надигне бутилката “. Само няколко седмици по-късно Сърбия се сблъска с дефицит на дезинфектанти и от този момент преработи съвсем 350 000 литра вино от банкрутирала дестилерия в 70-процентов алкохол за приложимост в болница.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР