Лизинговата компания Интерлийз обяви, че променя името си на ОББ

...
Лизинговата компания Интерлийз обяви, че променя името си на ОББ
Коментари Харесай

ОББ Интерлийз се цели в лидерската позиция на пазара

Лизинговата компания Интерлийз разгласи, че трансформира името си на ОББ Интерлийз като част от проектите си за развиване посредством кръстосани продажби с третата най-голяма банка у нас – ОББ. Новината пристигна половин година, откакто белгийската финансова група KBC Груп закупи ОББ, дъщерните ѝ сдружения и Интерлийз.

В идващите 3 години ОББ Интерлийз възнамерява да усили продажбите си тройно, а клиентите си – двойно. Компанията декларира, че ще се цели в лидерска позиция номер 1 на пазара от място номер 3, където се намира сега с пазарен дял към 10%. Дългосрочната ѝ цел е да усили пазарния си дял на 20% до 2020 година – колкото е заемала последно от пазара през 2011 година

Рудолф Кипта, основен изпълнителен шеф на ОББ Интерлийз, изясни, че финансовата рецесия се е отразила в спад на бизнеса на компанията, само че позициите ѝ са към момента мощни. Според него амбициозните проекти на белгийския мениджмънт ще изведат още веднъж сдружението до челното място.

„ Целта ни е 20% от бизнеса на ОББ Интерлийз да бъде резултат от кръстосани продажби с сдруженията на KBC Груп в България. Работим по смяна на продажбения модел от пасивно към интензивно ръководство на връзките с клиенти, както в София, по този начин и в страната. Много мощно обвързван с нашия бизнес е застраховането и по тази причина целим да увеличим взаимоотношението си с ДЗИ, които също са част от фамилията на KBC Груп. В бъдеще целим ДЗИ да има дял от 50% при застраховането на лизинговия портфейл, като в това време поддържаме взаимоотношенията и с останалите си сътрудници “, изясни господин Кипта.

Стратегически фокус на ОББ Интерлийз ще бъдат бизнес клиентите, които и досега образуват към 60% от портфейла на сдружението. Зад тези проекти стои и фактът, че ОББ е на второ място в бизнес сегмента на банковия бранш в България.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР