Лиз Тръс стреля със стартов пистолет при връщане от първа линия – но наистина ли някой слуша?

...
Тя обаче го направи, предоставяйки още една аналогия със свинското
Коментари Харесай

Тя обаче го направи, предоставяйки още една аналогия със свинското за вековете: „Не просто се опитах да угоя прасето в пазарния ден, аз се опита да отгледа прасето и да го заколи".

Най-новото в политиката: Тръс казва, че премахването на Борис Джонсън е било „грешка"

Като цяло обаче това беше предизвикателна възхвала на високия -растеж, по-светло бъдеще, което Великобритания можеше да има.

Кимвайки заедно в публиката, лорд Фрост и Найджъл Фараж.

Публично - и частно - има много в Консервативната партия, които мислят махалото се завъртя твърде далеч при Риши Сунак и искаме по-последователен план за растеж. Месинджърът може да е съмнителен, но самото й послание ще се хареса на някои.

Министърът за повишаване на нивото Деена Дейвисън подава оставка поради хронична мигрена

< p>Проблемът за Лиз Тръс е, че тя рискува да навреди на каузата за растеж, която така страстно защитава.

Въпреки всички подробности в нейната реч - какво можеше да се направи и колко струва всичко това - да си министър-председател е всичко за доверието.

По време на нейния мандат икономическата политика на Обединеното кралство беше поставена под въпрос по начин, по който не е била от десетилетия. Тя се изправи пред криза на доверието, която загуби вярата на пазарите.

Тръс се „опита да угои и заколи прасето“

Мнозина от левицата на Консервативната партия смятат, че публичните й изяви сега са много опасни. Един депутат изпраща съобщение, за да каже, че смятат, че Лиз Тръс „работи за Лейбъристката партия“.

Бившият министър-председател е най-силен, когато атакува Bank of England; тя каза, че централните банкери и длъжностни лица са пускани твърде лекомислено, докато политиците са обвинявани - и тя може да има право.

Следвайки банката беше принудена да се намеси с покупки на позлатени стоки, след като рязкото покачване на доходността на облигациите разкри уязвимостите в инвестиционни фондове, управлявани от отговорност (LDI). Това е нещо, в което пенсионните тръстове са силно инвестирани.

Тръс каза, че централната банка не е била държана напълно отговорна за срива на финансовите пазари.

Оттогава банката фактически е поела известна отговорност като препоръчва засилване на правилата.

Но всички забележки, които си струва да бъдат изслушани, са заглушени от историческите факти и нейното нежелание да приеме случилото се. Нейното послание не е по-последователно, отколкото беше преди година.

Близки до Лиз Тръс казват, че тя има истински амбиции да се върне на първа линия в политиката. Днешният ден може да е бил отправната точка в нейния голям опит за завръщане - и тя предупреждава, че има още много неща на партийната конференция - по-големият въпрос е дали някой наистина слуша.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР