Лиз Тръс има собствени принципи, свързани преди всичко с непримиримост

...
Лиз Тръс има собствени принципи, свързани преди всичко с непримиримост
Коментари Харесай

Лавров: Лиз Тръс едва ли ще укрепи позициите на Великобритания

" Лиз Тръс има лични правила, свързани на първо място с неотстъпчивост при отбраната на ползите на Англия. Тя не взима поради позициите на другите по никакъв метод. Не прави опити за взаимни отстъпки. Подобно държание не би помогнало за опазване или подсилване на позициите на Англия на интернационалната сцена. "

Така съветският външен министър Сергей Лавров разяснява метода на работа на новия английски министър председател Лиз Тръс. Той напомни, че се е срещал с Тръс при започване на 2022 година в Москва. Освен това Лавров взе мотив от предходно изявление на Лиз Тръс и  в някакъв смисъл я иронизира, че тя към момента не е наясно дали френският президент Еманюел Макрон е зложелател или другар на Англия.

Лавров укори освен Англия, само че и Запада като цяло, че не извършва уговорките във връзка с Русия, поети по зърнената договорка, подписана сред Русия и Украйна с посредничеството на Организация на обединените нации и Турция. Руският външен министър бе безапелационен, че западните му сътрудници не вършат това, което са дали обещание пред генералния секаретар на Организация на обединените нации, а точно, не взимат решения, с които да анулират логистичните наказания, пречещи на свободния достъп на съветско зърно и торове до интернационалните пазари.

Въпреки това Лавров акцентира, че Русия продължава да работи с генералния секретар на Организация на обединените нации и с неговия екип, с цел да може договореностите, подписани в Истанбул сред Организация на обединените нации и Руската федерация, да бъдат изпълнени от секретариата на Организацията на обединените народи.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР