Ливиу Драгня, лидер на управляващата в Румъния Социалдемократическа партия, разкри,

...
Ливиу Драгня, лидер на управляващата в Румъния Социалдемократическа партия, разкри,
Коментари Харесай

Лидерът на управляващите в Румъния: Опитаха се да ме убият

Ливиу Драгня, водач на ръководещата в Румъния Социалдемократическа партия, разкри, че през предходната година против него е имало опит за ликвидиране . Той разясни, че четирима чужденци, които е трябвало да го унищожават, са останали в Румъния за три седмици в топ хотел в Букурещ . Те са получили пари от " доста прочут човек " , оповестява локалният уебсайт Hotnews.ro.

Драгня направи разкритията в телевизионно изявление за Antena 3 във вторник вечерта.

 100 000 стачкуваха против държавното управление в Букурещ, има ранени
100 000 стачкуваха против държавното управление в Букурещ, има ранени

Над 140 души са потърпевши...

" През предходната година имаше опит за ликвидирането ми, пристигнаха четирима чужденци, те бяха тук три седмици. Разбрах кой им е платил, само че не мога да загатна името, човек, който е доста прочут в света ", описа Драгня.

На въпрос на водещия дали индивидът, който е наел убийците, е Джордж Сорос, Драгня отговори: " Не мисля за него, той мисли за мен ".

Лидерът на социалдемократите също приказва за насилието в центъра на Букурещ на 10 август, наричайки митинга " несполучлив опит за прелом ". Той приказва за " паравоенна организация " и още един път упрекна президента Клаус Йоханис, че насърчава митингите . Драгня счита, че намесата на силите за битка с безредиците не е била непропорционална.

 Румънски протестиращи влязоха в конфликт с полицията в Букурещ
Румънски протестиращи влязоха в конфликт с полицията в Букурещ

Повече от 1000 протестиращи развяваха знамената на Румъния и Европейски Съюз

Социалистът разгласи, че желае отстраняването на Клаус Йоханис и се надява съдружните му сътрудници да се съгласят на това . Според него министър председателят Виорика Дънчила би трябвало да остане на поста до минимум 2020 година, защото е доста добър министър-председател.

Около 100 000 души, най-вече мирни протестиращи, проведоха проява против държавното управление на 10 август. Силите за битка с безредиците използваха водно оръдие и сълзотворен газ против тълпата. Повече от 450 души потърсиха здравна помощ, а десетки бяха приети в болница. Някои протестиращи хвърляха бутилки и камъни, само че на доста видеоматериали се вижда по какъв начин полицията бие мирни протестиращи. Повече от 380 души внесоха недоволство поради дейностите на полицията. Прокуратурата проверява 22 случая, напомня " Ройтерс ".

" Видях несполучлив опит за прелом ", сподели Драгня в първата си обществена демонстрация от митинга.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР