Ливърпул стартира уверено периода във Висшата лига след Мондиал 2022

...
Ливърпул стартира уверено периода във Висшата лига след Мондиал 2022
Коментари Харесай

Ливърпул мина лесно през Астън Вила

Ливърпул започва решително интервала във Висшата лига след Мондиал 2022 – с победа с 3:1 над Астън Вила. Тимът на Юрген Клоп завоюва в Бирмингам макар неналичието на основни играчи заради контузии. Успехът е трети подред за алените в елита, като това им се случва за първи път през сезона. С трите точки отборът се изкачи до шесто място и се приближи единствено на пет точки от.

Мохамед Салах откри още в петата минута в интерес на Ливърпул. Попадението му неговото 172-ро за тима, като изравни сър Кени Далглиш на седмото място измежду реализаторите на клуба. Египтянинът обаче има 275 мача, а именитият шотландец – 515. Така той изравни рекордьора по този индикатор Майкъл Оуен.

Мърсисайдци имаха съществено преимущество и в 37-ата минута справедливо стигнаха до 0:2. Този път се разписа Върджил Ван Дайк.

След почивката Вила натисна и понижи на 1:2 в 59-ата минута. Оли Уоткинс се разписа за отбора на Унай Емери след няколко пропуснати благоприятни условия.

В края на мача обаче Ливърпул стигна до трети гол. Вкара го младежът Стефан Байчетич. 18-годишният гений осъществя в 81-ата минута, като това е първото му попадение за клуба.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР