Ливърпул се върна на върха в английската Висша лига, след

...
Ливърпул се върна на върха в английската Висша лига, след
Коментари Харесай

Ливърпул обърна Брайтън за важна победа в битката за титлата

Ливърпул се върна на върха в британската Висша лига, откакто реализира доста скъп поврат в битката за купата, печелейки против Брайтън с 2:1 в мач от 30-ия кръг на шампионата. На " Анфийлд " мърсисайдци превъзмогнаха ранно закъснение в резултата, с цел да се поздравят в последна сметка с трите точки.


Бившият нападател на Манчестър Юнайтед и Арсенал Дани Уелбек изведе " чайките " напред още във втората минута след доста акуратен шут. Той се възползва от недобра интервенция в отбрана на капитана на домакините Върджил ван Дайк. Възпитаниците на Юрген Клоп предстоящо подвигнаха оборотите в търсене на изравнителен гол и след няколко неточни удара на Мохамед Салах, стигнаха до подобен в 27-та минута. Салах се пребори с съперник и отигра топката във въздуха. Тя рикошира и попадна в наказателното поле на гостите, където бе достигната от Луис Диас, преодолял Барт Вербрюген за 1:1.

След паузата натискът на " алените " се усили, само че без да се стига до кой-знае какъв брой доста чисти положения пред вратата на Брайтън. Все отново, Салах се оказа в прегръдките на съотборниците си в 65-та минута, откакто приключи по удобен метод чудесно подаване на Алексис Мак Алистър. Воденият от Роберто Де Дзерби отбор погледна самоуверено към вратата на домакините и удар на резервата Адам Лалана, някогашен футболист на Ливърпул, мина около вратата на Куимин Келехър. Отново ирландският пазач на мърсисайдци трябваше да се намесва при изстрел с глава на Люис Дънк. От другата страна Ливърпул можеше да вкара трети съдбоносен гол от контраофанзива, само че опитите им останаха безуспешни.

Резултатът остана неизменен и " алените " са още веднъж първи с 67 точки, на три пред втория Арсенал и на четири пред първенеца Манчестър Сити, като двата отбора се изправят един против различен в дербито на кръга на " Етихад " по-късно довечера. Брайтън е на деветата позиция с 42 пункта. В идващия промеждутъчен кръг " чайките " гостуват на Брентфорд, а Клоп и компания са домакини на последния Шефилд Юнайтед. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР