Ливърпул се класира за четвърфиналите на Шампионската лига, след като

...
Ливърпул се класира за четвърфиналите на Шампионската лига, след като
Коментари Харесай

"Байерн" рухна в Мюнхен, "Ливърпул" е на четвъртфинал

" Ливърпул " се класира за четвърфиналите на Шампионската лига, откакто победи с 3:1 като посетител " Байерн " Мюнхен в реванша сред двата отбора от осминафиналната фаза на шампионата.

Англичаните поведоха в 26', когато Садио Мане се възползва от груба неточност на вратаря Мануел Нойер, излязал неразчетено, и технично прати топката в мрежата. За сенегалеца това бе шести гол при посещение в един сезон на Шампионската лига. По този индикатор той е на върха дружно със Стивън Джерард и Роберто Фирмино, които също имат по 6 гола.

" Байерн " обаче изравни в 39'. Тогава Анди Робъртсън изпусна Серж Гнабри по дясното крило, той центрира остро към Роберт Левандовски на метър от голлинията, а намиращият се пред него Жоел Матип засече топката в мрежата на своя отбор. Така централният бранител стана едвам четвъртият състезател на мърсисайдци, отбелязвал си автогол в най-авторитетния шампионат. Това вършат още Сами Хюпия (срещу " Бешикташ " през 2007 г.), Йон Арне Рийзе (срещу " Челси " през 2008 г.) и Джеймс Милнър (срещу " Рома " през предходната година).

От баварците се очакваше да тръгнат по-смело напред през втората част, само че вместо това те най-вече се бранеха. В 69' Върджил ван Дайк се извиси при едно центриране от ъглов удар и с глава даде задатък на гостите. За него това бе първо попадение в Шампионската лига.

Тимът на Нико Ковач напълно рухна след втория гол. " Байерн " опита нещо като напън, само че остави доста пространство на противника за контраатаки. Веднъж Мохамед Салах пропусна добра опция, само че в 84' Садио Мане, с глава, постави точка на разногласието - 3:1 за " Ливърпул ".

Така мениджърът на " алените " от града на " Бийтълс " си потегля от Мюнхен като победител.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР