Ливърпул посреща сензацията Виляреал във втория полуфинал от Шампионската лига.

...
Ливърпул посреща сензацията Виляреал във втория полуфинал от Шампионската лига.
Коментари Харесай

Борещият се на три фронта Ливърпул посреща сензацията Виляреал в ШЛ

Ливърпул посреща сензацията Виляреал във втория полуфинал от Шампионската лига. Мачът е довечера от 22,00 часа на стадион " Анфийлд ". " Червените " не престават борбата си на три фронта - 5 кръга преди края на Висшата лига те са на точка зад водача Манчестър Сити, следва им и край за ФА Къп на 14 май, а към този момент са носители на Купата на Лигата през сезона.

Тимът на Юрген Клоп е позволил единствено една загуба на своя стадион в последните си 26 мача - 0:1 от Интер на осминафиналите в ШЛ, само че преди този момент бе спечелил в Милано с 3:1. Ливърпул нямаше особени проблеми да се оправи в Бенфика на четвъртфиналите. Още в първия си мач мърсисайдци си завоюваха удобна преднина от два гола и на реванша можеха да си разрешат грешките, които позволиха. „ Орлите “ съумяха да вкарат три попадения, само че и в своята врата получиха също толкоз.

Никой няма да съди Виляреал, в случай че отпадне на този доста висок стадий в най-силният шампионат на Европа, откакто скромните испанци взеха скалповете на грандове като Ювентус след победа в Торино с 3:0 и на Байерн след ремито в Мюнхен 1:1 и успеха на " Естадио де ла Керамика с 1:0.

През уикенда Ливърпул записа следващата си победа във Висшата лига, откакто би градския си конкурент Евертън с 2:0. Манчестър Сити обаче не позволи неточност против Уотфорд и си резервира преднината от точка. Виляреал също стигна до успех с 2:0 в последния кръг на Ла Лига. „ Жълтата подводница “ съумя да надиграе Валенсия и съкрати отдалеченост на три точки зад шестия Реал Сосиедад.

През 2016-а двата противника си размениха домашен победи, единствено че в полуфинални плейофи в Лига Европа - 1:0 за Виляреал и 3:0 за Ливърпул.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР