Ливърпул не просто разби Манчестър Юнайтед със 7:0 в най-голямото

...
Ливърпул не просто разби Манчестър Юнайтед със 7:0 в най-голямото
Коментари Харесай

И легендите на Ливърпул се гаврят с Манчестър Юн

Ливърпул не просто разруши Манчестър Юнайтед със 7:0 в най-голямото дерби на британския футбол, а и смъкна няколко върха от историята на огромното дерби в британския футбол.

В неделя " алените " на Юрген Клоп разгромиха съперника с изненадващия резултат - при формата на двата отбора преди мача, с цел да се върнат в борбата за топ 4. Ливърпул е пети с 42 точки, на 3 от четвъртия Тотнъм, а и е изиграл един мач по-малко.
-->
Юнайтед остава трети с 49, само че ударът е доста тежък психически в миг, в който " алените дяволи " изглеждаха възродени.

Победата е най-голяма в това съревнование - цели 211 мача в разнообразни шампионати от британския и европейския футбол. Досега нямаше триумф със 7 гола разлика за нито един от двата колоса.

Куриозно ненапълно, първата им среща приключва 7:1, отново в интерес на Ливърпул, като е играна на 12 октомври 1895 година

Мохамед Салах също ще запомни деня като исторически. Египтянинът направи огромен мач с два гола и две асистенции, като второто му попадение бе №129 във Висшата лига с аления екип и това го прави голмайстор №1 на Ливърпул в това съревнование. Така се споделя елитната дивизия на Англия от 1993-а, като до момента Роби Фаулър (128) водеше в листата.

Салах към този момент и голмайстор №1 в дербито.

Никой не е вкарвал 12 пъти на безконечния зложелател, освен това нито за Ливърпул, нито за Юнайтед. А Мо го направи за едвам 6 сезона в клуба от Града на " Бийтълс "

Общо във всички шампионати той към този момент гони 200 гола - има 178 в 291 дуела. Това е шестият му сезон на " Анфийлд ", като е несъмнено, че ще мине 180 попадения още до месец май и по този начин ще поддържа коефициент от над 30 попадения приблизително на акция.

Поражението е подравнен антирекорд и за Юнайтед. Точно четири пъти след неделния призрачен сън, този отбор е допускал загуби със 7 гола разлика. И единствено един път се е случвало в шампионата (от Блекбърн през 1926-а). За финален път някой е бил " дяволите " със седем гола разлика през 1931 година

" Резултатът е чудноват, това не се случва постоянно - призна Клоп. - Днес всичко се получаваше, освен това против доста мощен съперник. Има дни, в които топката не желае да влезе. Днес не бе по този начин. Но и тимът игра на необикновено равнище. "

" Неприемливо и непрофесионално ", назова представянето на тима си, изключително през второто полувреме, Тен Хаг.

Шоу се разигра в телевизионното лъчение на Sky, като то стартира още преди мача. Греъм Сунес, именит бивш капитан, а и управител на Ливърпул, съобщи преди мача, че е убеден в успеха на домакините.

И сподели даже, че " от дълго време не се е чувствал толкоз спокоен " преди такова дерби за това, че " алените " ще бият. Това бе посрещнато с подигравателен смях от Гари Невил и Рой Кийн - които пък са някогашни капитани и именити фигури на Юнайтед.

Естествено, след края Сунес въобще не спести нищо на Кийн и Невил, като първият посрещна закачките невъзмутимо. Гари обаче изригна в нервозен изблик и се стигна до замяна на реплики, даже с леко абсурден отенък, сред него и Греъм.

" Къде е Гари? ", питаше шотландецът, до момента в който някогашният бранител на британския народен отбор се придвижваше от коментаторското място към студиото. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР